Tarih: 01.01.0001 00:00 214

Artık Yalnız Değiller

Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli hemşireler, bakıma muhtaç olan yaşlı vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor.

Artık Yalnız Değiller
 24 saat hizmet ediyorlar

Hemşireler, Büyükçekmece Belediyesi’ne başvuran bakıma muhtaç yaşlı vatandaşların evlerine periyodik olarak ziyaretler gerçekleştiriyor. Ziyaretlerde yaşlı vatandaşlara tansiyon ölçümü, pansuman ve enjeksiyon gibi hizmetleri ücretsiz olarak veriyor. Cerrahi müdahale gereken durumlarda vatandaş ile hastanelerin ilgili birimleri arasında bir köprü görevini üstlenen Sağlık İşleri Müdürlüğü personeli, vatandaşların 24 saat hizmetinde olan hasta nakil ve engelli nakil araçlarıyla ihtiyacı olan vatandaşların nakil hizmetlerini de gerçekleştiriyor.

Raporlar tutuluyor

Vatandaşların bu hizmetten yararlanmaları için Mimaroba’daki Büyükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Ancak evlerinden çıkamayan hastaların telefonla başvuruları da ivedilikle değerlendirilerek gerekli hizmet herhangi bir ücret talep edilmeksizin gerçekleştiriliyor. Görevliler, yeni talepler gelmediği günlerde yaşlı vatandaşların sağlık durumlarını yakından takip ederek, rapor tutuyor, cerrahi müdahalenin zorunlu olduğu durumlarda, hastanelerin  ilgili birimlerine gerekli yönlendirmeler yapılarak, çaresiz kalan büyüklerimize yalnızlık hissettirilmiyor.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.