Tarih: 01.01.0001 00:00 347

Okuma Alışkanlığı Aşılanıyor

Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Büyükçekmece’nin farklı noktalarında oluşturduğu okuma köşeleriyle vatandaşları kitapla buluşturuyor.

Okuma Alışkanlığı Aşılanıyor
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatıyla harekete geçen Kültür Müdürlüğü yetkilileri, önceden belirlenen bölgelerde kurdukları okuma köşeleriyle vatandaşları kitapla buluşturuyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde kurulan bölgenin en zengin kütüphanelerinden olan Kutadgu Bilig ve Halk Akademisi Kitaplığı’nın yanı sıra kahvehaneler de başucu kitabı olarak adlandırılabilecek eserlerle donatıldı.

 

Okumaya teşvik ediyoruz

Göreve geldiği ilk günden bu yana eğitim için yaptığı yatırımlarla Türkiye çapında isminden sıkça söz ettiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, eğitim oranı yüksek olan Büyükçekmecelilerin Türkiye ve İstanbul genelindeki ortalamanın çok üzerinde olduğunu vurguladı. Eğitim yılı olarak hesaplanan eğitim düzeyinin İstanbul’da 3,5 yıl dolaylarında iken Büyükçekmece’de bu rakamın yaklaşık 9 olduğunu belirten Akgün, “Büyükçekmece kültür düzeyi yüksek bir ilçedir. Biz de kültürü Büyükçekmece’nin her bölgesine yaymaya çalışıyoruz. Vatandaşları kitapla buluşturarak, okumaya teşvik etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.