Tarih: 29.11.2013 20:13

‘Cehaleti eğitimle yeneceğiz’

Facebook Twitter Linked-in

 Azime Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış töreni gerçekleşti. Okulun konferans salonundaki programa Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ercan Ay, Başkan danışmanı Ayhan Başarır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile okul müdürleri öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okul ziyaretlerine öğrenciler Başkan Uzun’a büyük ilgi gösterdi.

‘Değişik fikirlerin birbirini anlayabilme dengesi önemli’

Törende konuşan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, kaymakamlık, belediye ve ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak, halkın ve çocukların ihtiyacını karşılamak için uğraş verdiklerini dile getirdi. İhtiyaç duyulan alanlarda eğitimin devlet eliyle verilmesinin önemine değinen Kaymakam Demirkol, imam hatip okullarının da bölgede önemli bir ihtiyacı karşıladığını ifade etti. Toplumda değişik fikirlerin birbirini anlayabilme dengesinin önemli olduğunu belirten Kaymakam Demirkol, bu olguyu sağlamada tüm yönetici ve vatandaşa da büyük görevler düştüğünü ifade etti. Birçok ilçede görev yaptığını ancak, Beylikdüzü’nde kendilerinin her alanda olduğu gibi eğitimde de ısrar etmeden, gönüllü bir şekilde, hizmet sunma anlayışında olan bir belediye başkanı olduğunu dile getiren Kaymakam Demirkol, bunun da büyük bir şans olduğunu ifade etti. Kaymakam Demirkol, eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı Başkan Uzun’a teşekkür etti.

‘Cehaleti eğitimle yeneceğiz’

Başkan Uzun da konuşmasında gün içerisinde yapmış olduğu okul ziyaretlerinde de dile getirdiği gibi Beylikdüzü’nde açılan her eğitim kurumunun kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Toplumun en büyük düşmanının cehalet olduğunu, bunu da eğitim ile yenebileceklerini dile getiren Uzun, başarılı olabilmek için de daha çok eğitim kurumuna ve yeni bilgiye ihtiyaç olduğunu anlattı.

‘Eğitime katkılar devam edecek’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve kendisinin de imam hatip mezunu olduklarını dile getiren Uzun, açılışı yapılan imam hatip ortaokulunun bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu da konuşmasında bölgedeki okulların yapılmasında ve imam hatip ortaokulunun yapımında devletin ve yerel yönetimin desteğinin büyük olduğunu belirterek, Kaymakam Demirkol ve Uzun’a teşekkür etti. Konuşmalar sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacıoğlu, eğitime katkılarından dolayı Kaymakam Demirkol’a Azime Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Fatih Kırmızı da Uzun’a teşekkür plaketi takdim etti. Program, verilen kokteyl ile devam etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —