Tarih: 02.12.2013 11:24

Nejat Uygur’a Son Veda

Facebook Twitter Linked-in

 İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Nejat Uygur’un cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii’ne getirildi.

Düzenlenen cenaze törenine Uygur’un eşi Necla Uygur, oğulları Behzat, Süheyl, Ahmet, Süha ve Kemal Uygur, torunları ve yakınları ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün de  aralarında bulunduğu sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Cenaze töreninde gözyaşlarını tutamayan Necla Uygur, taziyeleri kabul etti.

'SESİMİ DUYUNCA BANA GÖZ KIRPTI'

Sanat dünyasının büyük bir ustayı kaybettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Son 7 yıldan beri hep yanındaydık, evindeydim. Ölümünden yaklaşık 4 ay önce kendisine ‘Nejat baba nasılsın?’ dediğimde hiç tepki vermeyen Nejat baba sesimi duyunca Necla abla ve bana göz kırptı. O anını hiç unutamayacağım” dedi.

Düzenlenen törenin ardından Uygur’un cenazesi alkışlar eşliğinde omuzlarda taşınarak, Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü ve burada sevenlerince defnedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —