BÜYÜKÇEKMECE 7.12.2013 10:54:00 773 0

Seçilirse Tuncay Seçilir

Büyükçekmece Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Büyükçekmece'nin genç işadamlarından Tuncay Seçilir 'Büyükçekmece'li gençlerin sesi' olacağını dile getirirken, 'aday gösterilsem de gösterilmesem de, halkı kucaklayacak pr

Seçilirse Tuncay Seçilir
 Kaç yıldır Büyükçekmece'de ikamet ediyorsunuz?

6 yıldır Büyükçekmece' de ikamet etmekteyim. 6 yıl çok kısa bir zaman dili  gibi  gözükse de bünyesinde olduğum Büyükçekmece İş Adamları Derneği sayesinde çok kısa zamanda Büyükçekmece'nin mevcut yapısını çok iyi öğrendik ve ihtiyaçları giderme konusunda çalışmalara başladık.

Peki neden meclis üyesi adayısınız?

Genç beyinlerin her zaman daha aktif düşünce gücüne sahip olduklarını ve daha hızlı koşacaklarını biliyoruz. Kısa sürede bölgeye hakim ve sıkıntılarının ne olduğunun farkında olmam, beni bu sıkıntıların giderilmesine vesile olmak adına bu kulvarın içerisine attı. Yapılaşmaya sahne olan İlçemizde kaynakları ve yatırımlarını karşılamakta zorlanan bir belediye olduğu ortada, Bölgemizin ihtiyacı olan sosyal, kültürel, eğitim, sağlık gibi donatıların da yetersizliği, yapı stokları arasında sıkışan kentte özellikle sosyal ve kültürel gelişim olumsuz olarak etkilenmekte, bu da orta ve uzun vadede ekonomik gelişimi de olumsuz etkilemektedir. Kentimizde yaşanan ulaşım problemi kentsel gelişimin en önemli engelleyicilerindendir. İnsanların hareket kabiliyetlerinin düşük olduğu Büyükçekmece'de ekonomik hareketliliğinde düşük olması kaçınılmazdır. Ulaşım problemi çözüldüğünde sağlık, güvenlik, konfor ve genel toplumsal atmosfer üzerindeki etkileriyle sosyal refah düzeyini artırır. Belediyeler, şehirlerin kalkınmalarında üzerine düşen sorumlulukları yerine getirebilmek amacıyla, öncelikle fiziksel alanda akılcı, etkin, kentin sağlıklı gelişimini temin edecek hizmetlerini planlamalı ve sunmalıdırlar. Özellikle merkeze sıkışmış bir gelişimin tabii sonucu olarak başta ulaşım olmak üzere her alanda sorunlar yaşanması kaçınılmazdır. Çevrenin giderek tahrip edilmesi ve yeni yerleşimlerde çevresel gelişime yeterli önemin verilmemesi sağlıksız şehir doğmasına sebep olmaktadır. Büyükçekmece'de yeşil alanların yetersizliği çevrenin sonunu gösteren önemli belirtilerdendir. Yine kullanılan ortak mekânların, açık alanların ve doğal ortamların azalması da çevreye verilen önemin azlığını göstermektedir. Bir çok hizmetin eksik olduğunu görüyoruz, eksik olan hizmetleri fırsat verilirse  tamamlamak adına görevde olmak için meclis üyesi adayıyım.

Sizi diğer adaylardan ayıran en önemli özelliğiniz nedir?

Yaklaşık bir sene önce BÜYGİAD derneğine katılmış olmam diğerlerinden ayıran en büyük özelliğim. Çünkü BÜYGİAD'ın içeriği genç iş adamları oluşudur, bizimde genç oluşumuzun bir farklılık olduğunu düşünüyorum.

BÜYGİAD'ın size ne gibi etkisi yada katkısı olur ki?

Hepsi Büyükçekmece 'de çalışan ve bulundukları bölgeye hizmet etmek amacıyla kurulan genç, dinamik, yeni yüzler olduğundan,  bu oluşumun içerisinde gençlerinde yer alması gerektiği kanaatindeyim.  Daha aktif hareket edeceklerinden BÜYGİAD'ın etkisi olacağını düşünüyorum. Yeni çağa ayak uyduran yepyeni, genç, günümüz teknolojisine dahil edilen projelerin oluşu bize çok büyük katkı sağlayacaktır.

Büyükçekmece'nin sıkıntılarına ne kadar vakıfsınız? Büyükçekmece'li ne istiyor bunu biliyor musunuz?

Büyükçekmece'de sadece 6 yıldır ikamet  etmeme rağmen bu kısa zamanda bir çok konuya vakıf oldum. Büyükçekmece'nin sorunları denilince yok yok maşallah, Alt yapı sorunu var, esnafın hat safhaya gelmiş sıkıntıları var, ulaşım yetersizliği var, eğitim konusunda yetersiz, hastaneler yetersiz, kentsel dönüşüme bakıldığında yapılan hiç bir şey yok, çarpık bir yapılaşma söz konusu, hala toprak kayan bölgeye bir çözüm getirilemedi,  sahilimiz var kullanabileceğimiz ama gerekli işlemler yapılmadığından hala bölge halkı denizi kullanamıyor, sahil kısmında farklı ticaret alanları gerekiyor, sadece belli kısım değil, Büyükçekmece esnafının tamamının kazanacağı alanlar yapılmalı diye düşünüyorum. Çarşı içerisinde bile dükkanlar kapanır oldu. caddenin değişmesi şart. Belli  mahallelerimiz hala köy statüsünden çıkamadı. Kısacası yapılacak çok iş var. Büyükçekmece'nin ihtiyaçları konusunda büyük yol alacağına ve kesinlikle Ak hizmetleri alması gerektiğine inanıyorum. Ak Belediyecilik hizmeti veren ilçelere baktığımızda nasıl bir büyüme kaydedildiği açıkça ortada, altyapıdan tutun, yollara, sosyal alanlara, parklara, esnafın sorunlarının çözülmesinden, eğitim alanlarına kadar en büyük projelerin ben olsam da olmasam da Ak Hizmetlerle gerçekleşeceğini biliyorum. Genç bakış olarak yeni nesilin neler talep ettiğini biliyorum tüm isteklerin meclise sunulması için gerekli tüm çabayı göstereceğimden emin olabilirsiniz. Büyükçekmece'nin denizi, gölü muhteşem ötesi bir manzarası var. Bu velinimetlerin en iyi şekilde değerlendirilip, modern projelerle, hem esnafın hem halkımızın tüm ihtiyaçlarının giderilip, ekonomiye büyük katkı sağlayacak bir Büyükçekmece olmasını hayal ediyorum. Büyükçekmece artık bunu hak ediyor, bir köy kasabası halinden kurtulması gerekiyor, yoluyla, metrobüsüyle, raylı sistemi, modern okulları, eğitim alanları, sosyal donatılarıyla, deniz otobüsleriyle rahat ulaşılabilir, ferah ve huzurlu yaşanılabilir. Ne istediklerini ve neler beklediklerini tahmin edebiliyorum.Aslında ben kendimi onlardan biri olduğum için  yani siyasilerle halkın beklentilerini birleştirmek çözüm üretmek istiyorum.

Büyükçekmece'de tanınırlık oranınız nedir?

Tanınırlık oranımız yüzdeye vurulduğunda azdır lakin genç ve atılgan olduğumuzdan görevle birlikte çok başarılı işlere imza atacağımıza, kısa zaman dilimi içerisinde tanınırlık oranımızın da artacağına inanıyorum. Sadece tanınıyor diye sorunlar çözüme ulaşmış olsaydı mevcut belediye bunu çoktan başarmış olurdu.  Tanınırlık tabi ki önemli ama zaten bölgemizde tanınan çok kişinin olduğunu biliyoruz, onlarla beraber hızlı çalışacak, koşturacak, proje üretecek, çözüm üretebilecek ve halka hizmet edebilecek yeni beyinlere ihtiyacı var.

Büyükçekmece'ye değer katacağına inandığınız projeleriniz var mı?

Günümüz çağında gençlerimizin geldiği durumu görüyoruz, özellikle gençlere yönelik  onları bir arada tutacak günümüz çağına uygun,  gençlerimizi bir arada tutacak ve her yaştan insanların da katılabileceği sosyal kompleksler oluşturulabilir. Dolayısıyla bu Büyükçekmece için gerçek anlamda bir eksiklik diye düşünüyorum.  Büyükçekmece hem sahil anlamında hem toprak anlamında güzel bir konumda yer alıyor, bir çok aktiviteyi bir arada oluşturulabileceği bir yer olabilir. burası için çok farklı projelerimiz var, göreve gelsek te gelmesek te zaten günü geldiğinde büyüklerimizle paylaşacağız. Zaten Partimizin de özellikle Büyükçekmece için düşündüğü klas projeler var, biz  Büyükçekmece halkının tüm sorunlarını ele alıp gerekli mercilere ulaştırmak ve çözüm getirebilmek adına her daim göreve hazır olacağız.

Tuncay Seçilir nasıl bir eştir?

Evde iyi bir baba olabilmek için elinden gelen tüm özveriyi göstermeye çalışan öncelikle bir baba sonrasında eşine gerçek anlamda değer veren bir eştir.

En sevdiğiniz aktivite nedir?

Ata binmektir.

En nefret ettiğiniz aktivite nedir?

Söz verip te,  sözde durulmaması.

En sevdiğiniz yemek nedir?

Hiç yemek ayrımım yok her yemeği çok seviyorum. Çünkü nimetler bize Rabbimin büyük bir lütuf, ayırmak doğru olmaz.

En sevdiğiniz renk nedir?

Mavi

Kendinize zaman ayırabiliyor musunuz?

En büyük sorunum işte bu, çok fazla iş kolik olduğumdan kendime asla vakit ayıramıyorum ama her ne olursa olsun hafta sonunu muhakkak ailemle geçiririm. 1 hafta boyunca aileme yeterli vakti ayıramadığımı düşündüğüm için ailemle geçirdiğim vakitte asla kendimi düşünmem.

Spor yapıyor musunuz?

Eğer spordan sayılıyorsa her hafta halı saha maçları yapıyorum.  

En son okuduğunuz kitap nedir?

Düzceli Mehmet

En son seyrettiğiniz film?

Son iki senedir oldukça yoğun çalıştığımızdan film izleme şansımız olmadı.

Size son 10 dakikanız kaldığını söyleselerdi insanlığa nasıl bir mesaj verirdiniz?

Dürüstlük ve hak yolundan ayrılmayın derdim.

Son olarak söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Büyükçekmece'nin bu manzarayla çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum ve burayla ilgili daha iyi hizmetlerin yapılabileceğini biliyorum. İnşallah Ak Parti olarak, belediye kazanıldığında halka hizmetin en iyi şekilde yapılacağını düşünüyorum. AK PARTİ  Genel Başkanı ve Başbakanımız babadan oğul'a geçen siyasete son veren bir liderdir. Siyasetin ve hizmetlerin ben eksenli değil biz eksenli olmasını sürekli vurgulamaktadır. Doğru olan da budur. Belediyecilik hizmeti konusunda gerekli teknik bilgi ve donanıma sahibim. AK PARTİ  adaylardan ziyade projelerin  yarıştığı bir parti olduğu inancı içerisinde bu hizmet yoluna çıktığı düşüncesindeyim. Önemli olan aday adaylığı sürecini birlik ve beraberlik içinde götürmek ve  Büyükçekmece  halkımıza en güzel şekilde Belediyecilik hizmetini sunabilmektir. Bu inançla Rabbim ülkemize hayırlı hizmetler vermeyi bizlere nasip etsin. Bana bu imkanı verdiğiniz için teşekkür eder, herkese selam ve saygılarımı sunarım.Büyükçekmeceli hak ettiği yerde değil, hakkettiğini Ak Parti ile bulacak diyorum.

Ayrıca Bizlere bu fırsatı verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Adom Ajansa yayın hayatında başarılar dilerim.Desteklerimiz sizlere her zaman için devam edecektir, ilçenin sesi olma yolunda bilinmeyenleri topluma anlatma ve yazma yolunda her zaman doğruları tarafsızca yazmanız ve yansıtmanız dileği ile başarılar dilerim.

 

Tuncay Seçilir kimdir?

1981 yılında İzmir Ödemiş'te doğdum. 1993 yılında İstanbul'a geldim. İlk ve orta okulu İstanbul'da okudum, Liseyi bitirdikten sonra iş hayatına atılmaya karar verdim. En başarılı iş adamlarının en büyük gücü onlara asla ihanet etmeyecek aile bireylerinin bir arada çalışmasından geldiğine inandığım için babamın yanında çalışmaya başladım. İşi iyice öğrendikten sonra yapmış olduğumuz akaryakıt ve diğer işlerin muhasebe bölümüne bakmaya başladım. Şuanda da Finans bölümüyle ilgileniyorum.  Asıl işimiz akaryakıt olmakla birlikte hayvancılık ve spor komplekslerimizde mevcut. Filo kiralama işi de yapıyoruz. Evliyim  ve çok mutlu bir babayım.

 

 

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.