Tarih: 01.01.0001 00:00 752

Meb’ten Dershanelere Alternatif Model

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türkiye genelinde eğitim sektörüne hizmet veren dershanelerin kapatılması için Başbakan tarafından düğmeye basıldığı bugünlerde Beylikdüzü 75.Yıl Cumhuriyet Kız ve Teknik Meslek Lisesi tarafından y

Meb’ten Dershanelere Alternatif Model
 Beylikdüzü 75.Yıl Cumhuriyet Kız ve Teknik Meslek Lisesi Okul Aile Birliği  tarafından yapılan açıklamada okul bünyesi içerisinde gerçekleştirilen ve hayata geçirilen Projenin Adı Akademik Başarıyı Arttırma ve Sınavlara Hazırlık olduğu açıklandı.

Projenin Amacı: Lise  3.  Ve Lise 4. Sınıf öğrencilerinin Lise 1 ve Lise 2  derslerinden eksiklerini tamamlayabilme fırsatı sunarak, YGS-LYS üniversite sınavlarına ve Sorumluluk sınavlarına hazırlanmalarında yardımcı olmak.

Projenin Konusu : Lise 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerinden  geçmiş yıllardaki derslerinden eksikliklerini duydukları  derslerle ilgili olarak seçecekleri dersleri   öğretmenlerin de kabulü ve velinin isteği , okul müdür yardımcısı ile okul müdürünün onayı  ile tamamlama imkanı sunmak.Lise 3. Ve 4. Sınıf öğrencilerinden proje kapsamında geçmiş yıllara ait derslerden takviye almak isteyen öğrenciler matbu formu kullanarak sabahçı olarak derslerinin bitimini müteakip öğlenci Lise 1. Ve 2. Sınıf derslerinden  tercih edecekleri dersleri tercih edecekleri öğretmenin de onayı ile velisine ,müdür yardımcısına ve okul müdürüne imzalatarak bu imkandan ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlamaktır.

 

Projenin Faydası : Lise 3. Ve  4. Sınıf öğrencileri  sorumluluk sınavlarına hazırlık ve YGS –LYS üniversite sınavlarına hazırlanma fırsatına ücret ödemeksizin bir eğitim öğretim süresince  gönüllü olarak katılacağı bu proje kapsamında velisinin bilgisi dahilinde okulundaki öğretmenlerin kabulü ve okul idaresinin tasdiki ile sahip olacaklardır. Böylece öğrencinin bireysel başarı ile birlikte okulun üniversiteye öğrenci yerleştirme yüzdesi ;netice olarak  öğrenci –veli memnuniyeti de artacaktır.

Projenin Zamanı: Bir (2013-2014 ) eğitim- öğretim yılı olarak ifade edildi.

Beylikdüzü 75.yıl Cumhuriyet Kız ve Teknik Meslek Lisesi tarafından okul bünyesi içerisinde yapılan bu projenin  Beylikdüzü Kaymakamlığı ve  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce de onaylarak yürürlüğe girilmesine izin verildiği belirtildi.

Proje ile öğrencilerin üniversiteye yerleştirilme başarı oranının ek yerleştirme hariç olmak üzere %62 ye dek yükseldiği ; öğrenci ve velilerin memnuniyetinin yüksek olduğu belirtildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.