ESENLER 9.12.2013 15:55:00 173 0

GÖKSU’DAN GELECEĞİN SOSYOLOGLARINA SEMİNER

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Fatih Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen Prax-is Eğitim Seminerleri kapsamında Üniversitenin Sosyoloji Bölümü öğrencilerine “Sosyolog Kimliğinin Belediyecilik Anlayışına Etkil

GÖKSU’DAN GELECEĞİN SOSYOLOGLARINA SEMİNER
 Belediye Başkanı olarak sosyolog kimliğinin yerel yönetimler alanındaki etkileri üzerine öğrencileri bilgilendiren Göksu, söze “Bir Belediye Başkanı olarak şehre nereden ve nasıl baktığınız önemli” diyerek başladı. “Şehre nereden baktığınız, insanla ilişkinizi dizayn ediyor, nasıl baktığınız da şehrin ruhunu dizayn ediyor. Ben her iki pencerede de sosyoloji olduğunu görüyorum” diyen Göksu, “Her şehrin bir hikayesi vardır ve siz o şehrin ruhuna inmezseniz, o şehrin hikayesini bilmezseniz, o şehre bakarken kendi ruhunuzla o şehrin ruhunu bütünleştirmezseniz, şehir size esrarını açmaz, şehir size küser ve siz o şehirle gönül bağı kuramazsınız ve siz o şehirle bütünleşemezsiniz” şeklinde konuştu.

ŞEHRE İNSANCA BAKMAYI ÖĞRETTİ

Sosyoloji sayesinde şehre insanca bakıldığını söyleyen Göksu, “Sosyoloji bize şehri insan mekânı olarak görmeyi, şehrin üzerinde yaşanılan değil, şehrin içinde yaşanılan bir yer olduğunu öğretti” dedi. Göreve geldikleri günden beri Esenler’in gelişimi için yaptıkları çalışmalardan da kısaca söz eden Göksu, sosyal, kültürel ve fiziksel alanda verdikleri hizmetlerde sosyolog kimliğinin de etkisiyle sosyal çalışmalara ilk sırada yer verdiklerini belirtti. Göksu, şehirde yaşayanların ‘ben’ algısının değiştirilmesi, şehirde yaşayanların birbiriyle dayanışma örgüsünün yeniden dizayn edilmesi ve şehirde yaşayanlara gelecek tahayyülü verilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

YÖNETİCİ DEĞİL, LİDER OLMALIYIZ

Yerel yöneticilerin artık şehre hangi sosyal değeri ve hangi ekonomik değeri ikame ettiği sorularının cevabıyla ölçüleceğini söyleyen Göksu, bu iki değere katkı sağlayanların artıda olacaklarını kaydetti. Bir ilçede yaşayanların kendilerini oraya ait hissetmeleri gerektiğini vurgulayan Göksu, “Şehir, bir insan hayatında tüm beklentilerin karşılandığı mekândır. Şehir size beklentilerinizi vermiyorsa, siz o şehirde kendinizi kiracı görürsünüz” dedi. Belediye Başkanı olarak şehrin gelişimi için yapılması gerekenlerden de kısaca bahseden Göksu, “Bir Belediye Başkanı kendisini o şehrin yöneticisi olarak görüyorsa, o şehir iflah olmaz. Bir Belediye Başkanı kendini şehrin lideri olarak görüyorsa, şehre bütüncül bakar ve o şehir kalkınır” diye konuştu.

TOPLUMU SOSYOLOG İKNA EDER

Toplumu, toplumu tanıyanların ikna edeceklerini vurgulayan Göksu, her belediyede sosyologların bulunması gerektiğini söyledi. Sosyologların belediyelerde istihdamı konusunda elinden gelen desteği verdiğini ve destek vermeye devam edeceğini dile getiren Göksu, öğrencilere tasnif ve tasavvur yeteneklerini geliştirmelerini ve çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmemelerini tavsiye etti.

Konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Göksu’ya Fatih Üniversitesi Sosyoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Önder Çetin, günün anısına bir plaket takdim etti.

             

 

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.