Tarih: 11.12.2013 17:48

Eğlendiren Kütüphane

Facebook Twitter Linked-in

 Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi’nde “Kitap Okuma Saati” etkinliği çerçevesinde öğrencilere kütüphanenin ve sunulan hizmetlerin tanıtımı yapıldı. Öğrencilere ‘Dünya Engelliler Haftası’ nedeniyle “Duymamak Böyle Bir Şey” adlı kitap okundu. İşitme engelli bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı kitapta, drama yoluyla çocukların empati kurmaları sağlandı. Çocuklar kendilerine dağıtılan, engelli konulu boyama sayfasını birbirleri ile yardımlaşarak neşe içerisinde boyadı. Çocuklar ve öğretmenleri, çocuk kütüphanesini çok beğendiklerini, sınıf olarak üye olacaklarını dile getirdi ve Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a da teşekkür etti.

Çok Amaçlı Bir Merkez…

Beylikdüzü Belediyesi Merkez Kütüphanesi yetkilileri, Perşembe günü sabah; talep gelirse öğleden sonra ve Cuma günleri sabah ve öğle sonrası kitap okuma etkinliklerinin düzenlendiğini belirtti. Kitap okuma günlerinde ayrıca ayraç, tasarım atölyesi, eğitim filmi gösterimi, kütüphane tanıtımı, ders konularını pekiştirmeye yarayan eğitici programlar gibi etkinliklerin yapıldığını söyleyen yetkililer, çocukların kütüphanenin diğer imkanlarından da faydalanabileceğini ekledi. Aynı sınıfın ikinci kez, kütüphaneye topluca gelmeleri durumunda ise o sınıf, ayın sınıfı seçilebilecek.

Ödevlerini de Rahatlıkla Yapabiliyorlar

Beylikdüzü Merkez Kütüphanesi’nde her yaş gurubundaki öğrencilerin ödevlerini kitap ve internet ortamında araştırma, hazırlama ve kağıt çıktısı almaları konusunda da destek verildiğini dile getiren yetkililer, aileleri için de süreli yayınlar bölümünde gazete ve dergi imkanı sunduklarını ifade etti. Yetkililer ayrıca kütüphanede görme engelliler için de bir kütüphane bulunduğunu, çok sayıda görme engelli vatandaşa da hizmet sunulduğunu belirti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —