Tarih: 24.12.2013 17:13

Balkanlardan Birlik Seferberliği

Facebook Twitter Linked-in

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede açılış konuşmasını Esenyurt Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nejat Yurdal yaptı.

Yurdal, “ Esenyurt Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 2001 yılında,Esenyurt Örnek Mahallesindekuruldu. Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu Gaziosmanpaşa parkı sosyal tesis içinde iki katını derneğimize, hemşerilerimize tahsis etti.  Yönetim kurulumuz ve hemşerilerimiz adına sayın başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dernek yönetimi olarak birçok faaliyetler gerçekleştirerek, sizlere laik olmaya çalışıyoruz. Edirne gezisi, piknik şöleni, Konya ve Karaman gezisi, futbol turnuvası, Balkan şehitleri mevlit programı gibi etkinliklerimizde bizlere desteğini esirgemeyen Esenyurt Belediye Başkanı Sayın Necmi Kadıoğlu’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca içimizden biri, hemşerimiz olan ve şuanda Esenyurt Belediye başkan yardımcılığına getirilmiş olan, Sayın Vejdi Vatansever’e de yeni görevinde başarılar diliyoruz. Bugün bizleri yalnız bırakmayarak gecemize katılan tüm konuklarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Vatansever, “ Hizmet için başkanımızın yanındayız”

Dernek başkanı Nejat Yurdal ardından söz alan, kendisi de Balkan göçmeni olan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Vejdi Vatansever bir konuşma yaptı.

Vatansever, “ Öncelikle bugün çok güzel bir tablo görüyorum bu salonumuzda, 2004 yılında Sayın Başkanımla göreve geldiğimizde, böyle bir kültür merkezimiz yoktu. Yıllar önce böyle bir salonumuz olmadığı için bölgemize teşrif eden dönemin orman bakanıSayın Osman Pepe’yi bir düğün salonunda ağırlamak zorunda kaldık. Belediye başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’nun göreve gelmesi ile birlikte Esenyurt hızla gelişti. Esenyurtlu hemşerilerimiz bugün her alanda hizmeti almaktadır. İlçemizin büyük değişimine Esenyurtlu olarak hepimiz yakından şahit olduk. Balkan Göçmenleri olarak, Esenyurtlular olarak hizmetin devam edeceğini biliyor ve geçmişte olduğu gibi bugünde belediye başkanımızın yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Kadıoğlu, “ Sorumluluk içinde gece gündüz çalışıyoruz”

Gecede son olarak söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Türkiye’nin artık çok değiştiğini ve her alanda halkın iyi derecede hizmetler aldığını söyledi. Başkan Kadıoğlu, “  Değerli hemşerilerim, Türkiye o eski Türkiye değil. Birileri hükümetimizin, ülkemizi dünyanın gelişmiş ülkeleri arasına girmiş olmasından rahatsızlık duyuyor. Ama bizler vatanını, ülkesini seven ve koruyan insanlar olarak bunlara prim vermeyeceğiz. Bizim tarihimizde sizin dedelerinizin, çok önemli yeri vardır. Bu sebeple geçmişinizi unutmayın, özellikle gençlerimiz yeniçağa ayak uydurarak geçmişini unutmamalıdır. Bize yapılanları biliyoruz. Bizi nasıl Balkanlarda paramparça ettiklerini biliyoruz ve şimdi yine Türkiye’yi paramparça yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Esenyurt ’ta 2004 yılından bu yana çok şey değişti.Alt yapısından, üst yapısına kadar her kesimin tercih edilen noktası oldu. Birileri başka işler ile uğraşırken biz her hafta bir tesisimizin açılışını yapıyoruz. Bu ülkeyi milletimiz için her gün bir üst seviyeye götürmek için çalışacağız. Sorumluluğumuz Esenyurt ve ilçemizi her gün bir yere taşıyacağız. Çünkü bize güvenen, bize inanan siz değerli vatandaşlarımız için sorumluluk içinde, Esenyurtumuzu ve Türkiye’yi geleceğe taşımak için gelecek neslimize iyi bir miras bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Konuşmalar ardından, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Başkan Yardımcısı Vejdi Vatansever’e Balkan Göçmenleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği tarafından Osmanlı Tuğrasının olduğu çerçeve takdim edildi.

Orkestra Kardeşlerin sahne aldığı birlik beraberlik gecesi, Rumeli ve Balkanların sevilen halk sanatçısı Faruk Yılmaz’ın Balkan türküleriyle programa katılanları doyasıya eğlendirdi.

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —