Tarih: 27.12.2013 10:53

99. Yıldönümünde SARIKAMIŞ

Facebook Twitter Linked-in

 Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen anma töreninde, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okundu. Ardından 1914 yılında gerçekleşen Sarıkamış Harekatı sonrasında çekilen film ve fotoğrafların da sunumu yapıldı. Beylikdüzü’nde ilk defa gerçekleştirilen programda Sarıkamış Şehitleri için Beylikdüzü Müftüsü Süleyman Küçük dua okudu. Programda Sarıkamış’ta kar altında yaşanan dram sahnelendi; yaşanan olayın ruhuna uygun, duygu yüklü konuşma ve şiirler okundu. Şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlarında katıldığı programda konuşan Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Sarıkamış Harekatı’nın Türk tarihinde çok özel bir yeri olduğunu dile getirdi. Kaymakam Demirkol, vatanı için savaşmaya giden 90 binden fazla askerin, yoğun kış şartlarında karla soğukla mücadele ederek ve donarak şehit düştüğünü ifade etti. Kaymakam Demirkol, bu acı olayın unutulmayarak, gelecek nesillere de aktarılması gerektiğini dile getirdi.

 

“ Türk Milleti’nin En Büyük Acılardandır”

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun konuşmasında; Sarıkamış Harekatı’nın 99. Yılında şehit olan tüm askerleri rahmetle andıklarını belirtti. Uzun, “Sarıkamış Harekatı, Türk Milleti’nin ve insanlığın yaşadığı ender ancak büyük acılardandır, adeta sözün bittiği yerdir. Tüm şehitlerimizi kalbimizde yaşatıyoruz” diye konuştu.

 

Programda konuşan Beylikdüzü Kayak İhtisas Derneği Başkanı Metin Karayazı da 22 Aralık 1914 yılında Allahuekber Dağları’nda, eksi 50 derece soğukta 90 binden fazla Türk askerinin düşmana tek kurşun atmadan çetin doğa şartlarıyla mücadelesini anlattı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —