BÜYÜKÇEKMECE 8.01.2014 11:38:00 248 0

İlk Meclis Tüyap’ta Gerçekleşti

Büyükçekmece Belediyesi, 2014 yılı Ocak ayı meclis toplantısının birinci birleşimi, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

 İlk Meclis Tüyap’ta Gerçekleşti
 Ocak Ayı Meclisinin Birinci Birleşiminde Görüşülen Gündem Maddeleri:

Büyükçekmece Belediyesi bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap iş ve işlemlerini denetlemek üzere, 5393 sayılı yasanın 25. maddesinin 1. fıkrası  hükümleri uyarınca, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri arasından (5) kişilik Denetim Komisyonu; Coşkun Kaynak, Ersel Yazıcı ,Mustafa Yazıcı, Rasim Yağar, Sadullah Şişman seçildi.

Büyükçekmece Belediyesi bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap iş ve işlemlerini denetlemek üzere, 5393 sayılı yasanın 25. maddesinin 1. fıkrası  hükümleri uyarınca, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri arasından oluşturulacak olan “Denetim Komisyonu”nun yapacağı çalışmalarda, kamu kurum ve kuruluşlarından veya kamu personeli dışında görevlendirilecek uzman kişi ve görev yapacakları gün sayısı ile bu görevlilere ödenecek brüt günlük ücretin belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükçekmece Belediyesi 2013 yılında “Sözleşmeli Personel” olarak çalışan personelin, 5393 sayılı yasanın 49. maddesi ve 657 sayılı yasanın (4/B) maddesi hükümleri uyarınca, kadro karşılık gösterilmek ve “Tam Zamanlı Olarak Sözleşme” yapılmak suretiyle 2014 yılında da “Sözleşmeli Personel” olarak istihdam edilmesi ve 2014 yılı sözleşme ücretlerinin belirlenmesi hususunun karara bağlanması oy birliğiyle Hukuk komisyonuna havale edildi.

2013 yılında Büyükçekmece Belediyesi'nde görev yapan “Geçici Yevmiyeli  İşçilerden” 5620 sayılı kanun hükümleri gereğince “Sözleşmeli  Personel” statüsüne geçmeyi kabul etmediklerinden “Geçici  Yevmiyeli  İşçi” olarak çalıştırılmaları gereken personelin, iş pozisyonlarının 2014 yılı için vize edilmesi ve 2014 yılında da istihdamları hususunun müzakeresi oy birliğiyle Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Büyükçekmece Belediyesi 5620 sayılı yasanın 3. maddesi ile “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in 1. maddesi hükümleri doğrultusunda “Mevsimlik İşçi” istihdam edilmesi ve bu hususta 2014 yılında ihtiyaç duyulan “Geçici İş Pozisyonlarının” vize edilmesi ve buna ilişkin olarak hazırlanan “Vize Cetvellerinin” karara bağlanması oy birliğiyle Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Büyükçekmece Belediyesi Meclisi'nin 2014 yılında tatil edileceği ayın 5393 sayılı yasanın 20. maddesi uyarınca Ağustos ayı tatil olması oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükçekmece Belediyesi 2014 Mali Yılı “Evsel Katı Atık Ücret Tarifesinin” müzakeresi ve karara bağlanması Tarife Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

1990 yılında Avrupalı Belediyeler tarafından kurulmuş bulunan Enerji Dönüşümünde Avrupa Yerel İdareler Birliği (Energy Cities) isimli ve merkezi Fransa'nın Besançon şehrinde bulunan Uluslararası Yerel Yönetimler Ağı'na Büyükçekmece Belediyesi'nin de üye olarak katılması hususunun 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 74. ve 18/p maddeleri hükümleri uyarınca müzakeresi ve karara bağlanması Uluslararası İlişkiler Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR)’nin Avusturya’nın Innsbruck kentinde düzenlediği Genel Kurul’unda başlatılan “Yerel Yaşamda Kadın ve Erkek Eşitliği için Avrupa Sözleşmesi”ne Büyükçekmece Belediyesi'nce taraf olunması, bu hususta düzenlenecek uluslararası aktivitelere katılım sağlanması ve söz konusu uluslararası çalışmalarda kurumumuzu temsil etmek üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının müzakeresi ve karara bağlanması Uluslararası İlişkiler Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

17.06.2004 onay tarihli 1/1000 ölçekli Büyükçekmece Uygulama İmar Planı’nda Plan Notu Tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükçekmece ilçesi, Fatih Mahallesi, F21-D-22-C-2-B Pafta,  529 ada 1 parsel, 530 ada 1 parsel, 382 ada 5 ve 6 parseller ile 150 ada 1 parsel, 152 ada 1 parsel, 383 ada 2 parsel, 211 ada 6 parseller arasındaki yola İlişkin 1/1000 ölçekli Planı Tadilatına İtiraz hususunun müzakeresi ve karara bağlanması İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemde Görüşülen Ek Maddeler:

Ek 1: 2014 mali yılı gelir tarifesinde değişiklik yapılması Tarife Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ek 2: Muratçeşme Mahallesi Arpacı Sokağın isminin Fazilet Sokak olarak değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ek 3: Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 4649 ve 4650 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı teklifi İmar Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Ek 4: Büyükçekmece Belediyesi ile Yunanistan Batı Makedonya yönetim bölgesinden Voio Belediyesi ile Kardeş Şehir ilişkisi kurulması Uluslararası İlişkiler Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.