10.01.2014 09:54:00 5827 0

Meslek Tanıtımı Yapıldı

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi’nden değişik zamanlarda mezun olmuş ve şu anda kendi mesleklerinde çalışan eski öğrencileri meslek tanıtım programında İhlas Koleji’nin 8. ve 9. sınıf öğrencileri ile bir araya geldiler.

Meslek Tanıtımı Yapıldı
 İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan programa Avukat Tahir Ramazan Kılıç, Avukat Abdullah Şimşek, Doktor Seyfettin Tanrıyar, Mühendis Murat Çağlayan ve Öğretmen Zuhal Durmaz katıldılar.

 

Program boyunca sahip oldukları meslekler hakkında bilgiler sunan grup, ayrıca öğrencilerin bu mesleklere sahip oldukları takdirde elde edecekleri avantajları da anlattılar.

 

Şimşek: “Avukatlığın çalışma yelpazesi geniştir.”

 

Hukuk fakültesinde mezun olduktan sonra geniş bir çalışma alanına sahip olunacağını söyleyen Şimşek, bugün her alanda hukukla karşılaşılacağını söyledi. Hukukun da değişik alanlarında branşlaşma olduğunu söyleyen Şimşek, bu alanlarla da önemli kariyer yapılabileceğini ifade etti.

 

Programın diğer avukat konuğu Tahir Ramazan Kılıç’da hukuk fakültesinde okumanın ve avukat olmanın kişiye önemli bir prestij kazandıracağını belirterek, mezun olunduğunda da değişik alanlarda çalışma şansı olduğunu ama yine de her zaman ellerinde bir avukatlık mesleği olacağını vurguladı.

 

Okulun ilk mezunundan doktorluk hakkında bilgiler

 

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi’nin 2000 yılındaki ilk mezunlarından olan Doktor Seyfettin Tanrıyar’da tekrardan okuluna geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Şu anda aile hekimi olarak görev yapan Tanrıyar, tıp fakültesine girmenin ve tıp fakültesini bitirmenin zor olduğunu belirtti. Devletin mezun olanları hemen görevlendirdiğini de söyleyen Tanrıyar, “Devlet kesinlikle sizi boş bırakmıyor. Pratisyen hekim olarak zorunlu hizmete gittikten sonra devlet sizi yönlendiriyor.” dedi. Gelen sorular üzerine TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) hakkında da bilgiler veren Tanrıyar, bunun da çok zor bir sınav olduğunu belirtti.

 

Mühendis konuk Murat Çağlayan’da ikinci evine geldiğini belirterek yeniden hocalarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Makine mühendisi olan Çağlayan günümüzde makine mühendisliğinin açılımını çok kişinin bilmediğini söyledi. Bununla birlikte İhlas Koleji’nin vermiş olduğu İngilizce eğitiminin önemine de değinen Çağlayan öğrencilere yönelik olarak  “Okulunuzda aldığınız yabancı dil eğitiminin değerini bilin, bugün mühendis olmak istediğinizde muhakkak İngilizce bilmelisiniz. Çünkü neredeyse makinelere ait tüm bilgiler İngilizce veya Almanca oluyor. Bu açıdan çok önemli.” dedi.

 Şu anda İhlas Koleji’nde öğretmen olan Zulal Demir’de öğretmen olmaya çok küçük yaşlarda karar verdiğini belirterek, amacına ulaştığını söyledi. Kendisini izleyenler arasında öğrencileri olduğunu da ifade eden Demir, kutsal bir meslek ifa ettiğini söyleyerek öğrenciler arasından da birçok öğretmen çıkacağına inandığını vurguladı.

 Ayrıca konuklar öğrencilerden gelen soruları cevaplarken İhlas Koleji öğrencisi olarak üniversite hayatları boyunca farklı olduklarını ve bunun da çevreleri tarafından fark edildiğini söylediler. Aldıkları eğitimin yanı sıra İhlas Koleji öğretmenlerinden edindikleri edep ve terbiyenin de önemine değinen konuklar, bu sayede sadece okul hayatlarında değil gerek çalışma gerekse özel hayatlarında özel kaldıklarını ifade ettiler.

 Programın sonunda günün anısına konuklara çiçek verilerek hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı.

 

 

CHP'li Belediye Başkanları Edirne'de Buluştu

Milletvekili Alkayış: Cumhurbaşkanımız, Adıyaman için güven ve umut kaynağıdır!

Malezya'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a fahri doktora beratı

Selami Kuzu Yeniden Refah Partisi Havsa İlçe Başkanı Olarak Atandı

Başkan Ergin, Özgür Özel'e Ayvalık çalışmalarını anlattı

'Bahçeli hastaneye kaldırıldı' iddialarına Özel Kalem açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaralar tam iyileşene kadar ödün vermeyeceğiz

İstanbul'da 'en etkili ilaç' polemiği

Erdoğan: Sapkınlıkla mücadeleye taviz yok!

AK Parti Edirne Kadın Kollarında Bayrak Değişimi

Bakan Abdulkadir Uraloğlu: "Bizim İşimiz Hizmet"

Başkanvekili: Yargıya müdahale etmekten vazgeçin

Tokat'ın tarım ve turizmine DOKAP desteği

MGK Genel Sekreteri Külliye'de

Makak'tan Akın'a Sert Eleştiri


Engelli Toruna Şiddet İddiası

CHP'li Belediye Başkanları Edirne'de Buluştu

Trakya Üniversitesi ile İşkur arasında istihdam protokolü imzalandı

Ayşenaz’a Rozetini Taktı. Begüm’den 17 Yıl Sonraya Söz Aldı

Çobanoğlu’ndan Vakf Üyelerine Teşekkür Plaketi

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneğin'den Kaymakam Fatih ÜRKMEZER’e Ziyaret

Teleferik otoparkı gün sayıyor

Karayün’den Berat Kandili Mesajı

Berat Kandilimiz Mübarek Olsun!

Can Aksoy, 100 günün Hesabını Veriyor…

15 Temmuz Federasyonu Mazbata Töreni: İstanbul’da Görevler Devredildi

Trakya Üniversitesi ve İŞKUR Arasında Öğrenciler İçin İstihdam Protokolü

Kaymakam Hersanlıoğlu'ndan Vatandaşa Açık Hat Hizmeti

İzsiz’den Vefa ve Birlik Vurgusu…

Karla Etkin Mücadelede Sosyal ve Sağlık Hizmetleri

Erdoğan, Endonezya’da Resmi Törenle Karşılandı

Eğitimde Devrim Zamanı: Zorunlu Eğitimin Yıprattığı Sistem ve Çözüm Yolları

İstanbul'da 9 belediyeye operasyon! 10 gözaltı

Ankara'da üniversite öğrencilerine destek

Toplam ciro yıllık yüzde 41,3 arttı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.