Tarih: 01.01.0001 00:00 215

200 Yıllık Su Depolandı

Silivri’ye gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Bu proje tamamlandıktan sonra İstanbul 100-200 yıl su problemi görmeyecek' dedi.

200 Yıllık Su Depolandı
 Kadir Topbaş,İstanbul'da susuzluğun yaşanmayacağını belirterek, 'Bunun için hazırlıklarımızı yaptık. 14 milyon insanın yaşadığı şehirde 3 milyon metreküp su kullanılmasına rağmen su problemi inşallah yaşanmayacak' dedi ve ardından Silivri'de atık su tesisleri basın inceleme gezisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yatırımlar hakkında bilgi verdi.

İSKİ 1 Milyarlık Yatırım Yaptı
İSKİ'nin sadece Silivri'ye 1 milyar liralık su ve atık su yatırımı yaptığını ve buranın yetersiz yağışa rağmen su sıkıntısı yaşamayacağını belirten Topbaş, İstanbul'da yaz aylarında günde 3 milyon metreküp su kullanıldığını, atık suların da çevreyi ciddi anlamda kirlettiğini dire getirerek, Silivri'ye sadece İSKİ marifetiyle yaptığımız yatırım 1 milyar lira. 1994 öncesinde atık suların sadece yüzde 4'ü temizlenirken şu anda yüzde 95'lere geldik. İstanbul'un köylerine kadar biyolojik arıtma tesisleri kurduk ve devam ediyoruz' dedi.

Silivri’ye Metro Geliyor
'Bu yılın, 2014'ün sonuna kadar İstanbul'da çözülmemiş dere problemi kalmayacak' diyen Topbaş, hepsinin ihalesinin yapıldığını bildirdi. Topbaş, yapmakta oldukları kolektörlerle Silivri bölgesindeki 100 kilometrekarelik bir alanı atık su tehdidinden temizlediklerini anlattı. Topbaş, şöyle devam etti: 'Artık İstanbul Avrupa'nın en temiz şehirlerinden biri haline geliyor. Çocuklarımızın yarınlarını hazırlıyoruz. Basit bir olay değil, bizler tarihe tanıklık ediyoruz. Gelecekte bu sorunlardan bahsedilmeyecek. Deniz kirliliğinden ve su probleminden konuşulmayacak. İnşallah Silivri'ye metroyu getirdiğimizde ulaşım da konuşulmayacak. Bütün bu çalışmalar tamamlandığında inşallah İstanbul'da sosyal projeleri konuşur hale geleceğiz.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.