BÜYÜKÇEKMECE 14.01.2014 16:24:00 461 0

Tiryakisi Oldum

Müjdat Gezen Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Olmasaydı” isimli oyun, önceki gün Büyükçekmeceli sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Tiryakisi Oldum
 Oyun öncesinde yapılan söyleşide Büyükçekmece’yi değerlendiren Müjdat Gezen, birçok bölgede onlarca belediyeyle kültür dayanışması içerisinde olduğunu söyledi. Gezen, “Türkiye’de Büyükçekmece kadar sanata yatkın bir yer yok. Akgün, burayı sanat üssüne çevirdi.” dedi.

“Olmasaydı” AKM’de Sergilendi

Büyükçekmece Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği organizasyonla sahnelenen oyuna, Büyükçekmeceliler yoğun ilgi gösterdi. Usta tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği oyunda, “Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkmadan önce İngilizler tarafından öldürülseydi, ne olurdu?” sorusuna yanıt aranıyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün önderliğinde kentin bir sanat üssüne dönüştürüldüğünü söyleyen Gezen şu ifadeleri kullandı:

 “Türkiye’nin dört bir yanında onlarca belediyeyle kültür dayanışması içindeyim. Ancak Büyükçekmece kadar sanata yatkın bir yer görmedim. Yıllar önce beni buraya Ateşböceği Ercan getirmişti. O günden bu yana Büyükçekmece’nin tiryakisi oldum. Ne zaman gelsem sahilde tek başıma iki lokma bir şeyler yer içerim. Büyükçekmece’nin tabiatı beni her zaman büyülemiştir.”

“Dünya Çapında Ödüller Veriliyor”

Büyükçekmece’deki sanat halk buluşmasının hiçbir yerde olmadığını belirten Gezen, Büyükçekmece Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin bu nedenle dünya birinciliği aldığını belirtti. “Hiçbir belediyecilik anlayışında sanata bu kadar değer verildiğini görmedim. Bunun karşılığı da zaten ödüllerle alınıyor. Festivale katılan gruplar ülkelerine döndüklerinde sadece Büyükçekmece’nin değil, Türkiye’nin reklamını yapıyorlar. Dünyanın her yerinden gelen heykeltraşlar, ressamlar, dansçılar Büyükçekmecelilerin ufkunu açıyor.” dedi.

“Diplomalarını Ben Vereceğim”

Müjdat Gezen, bu etkinliklerin sadece festival olarak da değerlendirilmemesi gerektiğini, Büyükçekmece Belediyesi bünyesindeki Halk Akademisi’nde verilen tiyatro kurslarının 7’den 70’e herkese tiyatronun büyüsüyle tanışma fırsatı verdiğini belirtti. Gezen, Tiyatro Akademisi’nin gencecik tiyatro aşıklarının burada dersler verdiğini ve kendisinin de derslere katıldığını belirtirken mezuniyet diplomalarını da bizzat kendisinin sunacağını söyledi.

“Eksiğini Görsem Yüzüne Söylerim”

“Politikacıların eksiklikleri yok mudur? Tabi ki vardır.” diyen Gezen, Hasan Akgün’ü uzun zamandır tanıdığını ve bir yanlışını görse söyleyeceğini ancak şimdiye kadar bir eksiğini görmediğini vurguladı. Birçok farklı sanat projesine daha imza atılabileceğini, Dr. Hasan Akgün’ün belediye başkanlığı görevine devam ettiği takdirde Büyükçekmece’de her türlü kültür ve sanat organizasyonunun düzenlenebileceğini belirtti.

“Tiyatro Festivali Düzenlenebilir”

“Büyükçekmece’deki sanat etkinliklerinin daha da zenginleştirilmesi için ben ve oyuncularım elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. ‘Sultan 1. Şaban’ isimli oyunumuzu da tamamladık. Onu da Büyükçekmece’ye getireceğiz. Bunun haricinde belki bir tiyatro festivali düzenlenebilir. Festival sahnesi böyle bir organizasyon için çok uygun. Bu konuda elimden geleni yaparım. Ferhan Şensoy gelir, Genco Erkal gelir. İstanbul’da bir sürü tiyatro var. Hepsi böyle bir projeye destek olacaktır.” diyerek sözlerini tamamlayan Müjdat Gezen, gösterdiği samimiyetle büyük beğeni topladı.

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.