Tarih: 01.01.0001 00:00 194

Afet Gönüllüsü Oldu

Kalkınma Bakanlığı, Beylikdüzü Kaymakamlığı, Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı’nın düzenlediği Beylikdüzü Afet Gönüllüleri Projesi tanıtım toplantısında ilk gönüllü Beylikd

Afet Gönüllüsü Oldu
 Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kültür Merkezi’ndeki programda belediye personelini de afet gönüllüsü olmaya davet etti. Depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu hatırlatan Başkan Uzun, depremleri en az hasarla atlatmanın da sağlam binalar ve eğitim ile sağlanabileceğini ifade etti. Bu algının tüm vatandaşlar arasında da benimsenmesinin önemli olduğunu belirten Uzun, Beylikdüzü’nde yaşayan bir vatandaş ve ilçenin belediye başkanı olarak ilk kendisinin 'Afet Gönüllüsü' olmak istediğini dile getirdi. Başkan Uzun, Beylikdüzü Afet Gönüllüleri Projesi Tanıtım Programı' nda tüm başkan yardımcılarının müdürlerin ve personelin de afet gönüllüsü olmaları için davette bulundu. Başkan Uzun, Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşları da afet gönüllüsü olmaya davet etti. Depremlere hazırlıklı olmak için belediye olarak Beylikdüzü Arama Kurtarma Timi (BEYAK)’ni  kurduklarını belirten Başkan Uzun, bu timi oluşturmanın da gururunu yaşadıklarını ifade etti. Başkan Uzun, programda ayrıca slayt eşliğinde projelerini de anlattı.

 

Temel Afet Bilinci Yaygınlaştırılacak...

 

Programda konuşan Beylikdüzü Afet Gönüllüleri Proje Koordinatörü Soner Beldiz’de proje hakkında bilgiler verdi. Her mahallede 50’şer kişiden oluşacak ekiplerin oluşturulacağını bu ekiplerden yaklaşık 15 kişinin de eğitmen olacağını ifade etti. Gönüllülük esasına dayanan proje eğitimlerinin de ücretsiz olarak verileceğini dile getiren Beldiz, eğitimlerin mahallelerde kişilerin evlerine en yakın eğitim yerlerinde yapılacağını ifade etti. Projenin amacının temel afet bilincinin yaygınlaştırılması olduğunu dile getiren Beldiz, bu amaçla 18 yaşından büyük kadın erkek tüm vatandaşların projeye katılabileceğini belirtti. Eğitimlerin daha iyi verilebilmesi için,  Beylikdüzü’nde İstanbul’un ilk enkaz alanı oluşturulacağını belirten Beldiz, projeye desteğinden dolayı da Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’a teşekkür etti. Başkan Uzun program sonunda da fuaye alanında Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün açtığı fotoğraf sergisini gezdi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.