Tarih: 01.01.0001 00:00 235

Doğal Hayatla Tanıştılar

Büyükçekmece Belediyesi’nin zamane çocuklarını doğayla tanıştırmak amacıyla başlattığı Kentköy Projesi’nin misafirleri bu kez engelli minikler oldu.

Doğal Hayatla Tanıştılar
 Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü ile Mutlu Çocuklar Özel Eğitim Kursu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri; koyunları sağarak süt almayı öğrendiler ve kümeslerden yumurta topladılar.

Kentköy Engelli Minikleri Ağırladı

Büyükçekmece Belediyesi’nin geçtiğimiz ay başlattığı projede bu hafta iki eğitim kurumunun öğrencileri ağırlandı. Engelli çocuklarımızı sosyal hayata kazandırmak üzere faaliyet gösteren Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel bir eğitim kurumu olan Mutlu Çocuklar Özel Eğitim Kursu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Kentköy’de doğal hayatla tanıştılar.

Süt Sağmaya Çalıştılar

Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü eğitmenleri ve velilerin eşliğinde Büyükçekmece’ye bağlı Karaağaç Köyü’ndeki Kentköy Merkezi’ne getirilen minikler, önce çiftlikteki hayvanları tanıdılar. Daha sonra çiftlik görevlilerinin yardımıyla koyunlardan süt sağmaya çalışan minikler, tavukların kümesine girerek folluktan yumurta topladılar. Yedikleri yumurtanın, içtikleri sütün nasıl elde edildiğini öğrenen engelli miniklerin gözlerinden ‘öğrenmenin’ mutluluğu okundu.

Kentköy Daima Varolacak!

Buradan kendileri için özel olarak hazırlanan köy kahvaltısına geçen minik konuklar, kahvaltı masalarındaki gıdaları, bu kez nasıl elde edildiği bilerek tükettiler. Köy kahvaltısının ardından bir ağızdan şarkılar söyleyen engelli öğrenciler, keyifli bir hafta sonu etkinliğinin ardından yine belediye servisleriyle evlerine kadar götürüldüler. Her hafta farklı bir grup öğrenciyi Kentköy Merkezi’ne götüreceklerini söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Çocuklarımıza doğal yaşam bilincini aşılamak üzere Kentköy daima varolacak.” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.