Tarih: 21.01.2014 18:00

Beyoğlu’nda “Yılın Okuyucuları” seçildi

Facebook Twitter Linked-in

 Beyoğlu’nun büyük ilgi gören ve 10 binden fazla üyesi bulunan Turabibaba Kütüphanesi, geleneksel hale gelen “Yılın Okuyucusu” ödüllerini dağıttı. 3 kategoriden oluşan ödül töreninde çocuklarda, Ali Enes Coşkun, Süheyla Coşkun, gençlerde Merve Ekin ve yetişkinlerde Yıldız Yağlıdere yılın okuyucuları seçilerek ödüllerini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın elinden aldı.

Turabibaba Kütüphanesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ödül töreninde kütüphanenin çocuklara sağladığı sosyal katkıya değinen Demircan “Bizim zamanımızda böyle kütüphaneler yoktu, zaten kütüphaneler kimsenin içine girmediği bir yerdi. Ama biz bu anlayışı ortadan kaldırarak çocukların ilgisi çekmeyi başardık. Bunu, tiyatro, halk oyunları ve diksiyon gibi eğitici ve eğlendirici kurslarla yaptık. Şimdi ise çocuklar Turabibaba Kütüphanesi’nin içinden çıkmak istemiyor. Yeteneklerini keşfedip sosyal yönlerini de geliştiriyorlar” dedi.

“Turabibaba Kütüphanesi bizim için önemli bir kurumdur”

İnsanların hayalleriyle yaşayıp, hayalleriyle hedeflerine ulaştıklarını belirten Demircan “Kefken Kampı, gençlik merkezleri ve kütüphanelerde amacımız çocukları hayallerindeki hedeflerine ulaştırmaktır. İnsanlar gördüklerine ne kadar yakın olursa, o kadar benimsiyor. Biz o yüzden bu etkinlikleri hayatımızdaki önemli kurumlarla yapıyoruz. Turabibaba Kütüphanesi de bizim için önemli bir kurumdur” şeklinde konuştu.

Gençleri bu seviyeye getiren ve gelişimlerine katkı sağlayan tüm öğretmen ve müdürlere teşekkür eden Demircan öğrencilere de eğitim öğretim hayatlarında başarılar diledi. Ödül töreni öncesi Turabibaba Kütüphanesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu koro, tiyatro ve halk oyunları gösterileri ise izleyenlere görsel bir şölen sundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —