Tarih: 27.01.2014 10:30

Anadolu'nun Kokusu Var

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü’nün, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile ortaklaşa düzenlediği “Şiir Dinletileri” programında ‘Meçhul Kaptan’ lakaplı şair Niyazi Gedik, Türk Edebiyatı’nın önde gelen şairleri Abdürrahim Karakoç ve Arif Nihat Asya’nın şiirlerini Esenlerli öğrenciler için seslendirdi.

ANADOLU’NUN KOKUSU VAR

Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi’nde gerçekleşen programda şair Niyazi Gedik, öğrencilere önce usta şair Abdürrahim Karakoç’tan kısaca bahsetti. Karakoç’un gözü tok bir insan olduğunu söyleyen Gedik, “Üstat Karakoç parayı sevmezdi. Alçakgönüllü bir insandı” dedi. “Karakoç’un şiirlerinde Anadolu’nun kokusunu alırsınız” diyen Gedik, “Karakoç, batılılaşmak için komplekse girmedi. Hep kendi kültürümüzle kalkınmamızı savundu” şeklinde konuştu. ‘Meçhul Kaptan’ ardından da Karakoç’un; “Yolların Sonu”, “İsyan-ı Sükût” ve “Mihriban” adlı şiirlerini seslendirdi.

ARİF NİHAT ASYA ŞİİRLERİYLE ANILDI

Şair Niyazi Gedik programında Türk edebiyatına damga vuran bir diğer şair Arif Nihat Asya’nın şiirlerini de Esenlerli öğrenciler için seslendirdi. Asya’nın “Anne” ve “Naat” şiirlerini okuyan Gedik, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Programın ardından öğrenciler de şair Niyazi Gedik ile toplu bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Esenler Belediyesi’nin Kütüphane temsilcileri de Gedik’e günün anısına bir çiçek takdim etti.

ŞUBAT’TA İKİ ÖNEMLİ ŞAİR

Şiir Dinletileri programı kapsamında Şubat ayında Yavuz Bülent Bakiler ve Nurullah Genç’in Türk Edebiyatı’nda iz bırakan şiirleri Esenler’de seslendirilecek. Esenler Belediyesi Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi’nde gerçekleşecek programa dileyen herkes ücretsiz olarak katılabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —