Tarih: 01.01.0001 00:00 148

EYOP Umut Işığı Oldu

Büyükçekmece Belediyesi eğitim almayan ya da eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan vatandaşları eğitmeye devam ediyor.

EYOP Umut Işığı Oldu
 İstanbul Üniversitesi, ÇYDD, AÇEV ve Büyükçekmece’deki Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliğiyle hayata geçen “Evden Yeniden Okula projesi (EYOP)” eğitimlerine devam eden kursiyerler müfredat derslerini öğreniyorlar.

Farklı yaş guruplarından oluşan projede, kursiyerler eğitimde fırsat eşitliği yakalama imkanı buluyorlar.

 Milli Eğitim Bakanlığından onaylı…

EYOP projesi ile eğitimlerini tamamladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığının açmış olduğu sınavlara katılan kursiyerler diplomalarını sene sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den alma şansı yakalıyorlar.

6 yıldır süren EYOP projesini anlatan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “ Çeşitli sebeplerden dolayı eğitimlerini tamamlayamayan veya hiç okula gitmeyen insanlarımız var. EYOP projesi ile okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza yaşları ne olursa olsun okuma yazma öğretiyoruz. Kursiyerlerimizin yıl sonunda diplomalarını alırken yaşadıkları mutluluk tarif edilemez. Eğitimine EYOP ile başlayıp üniversite sınavına girip kazananlarımız bile var. Ne kadar doğru bir projeye imza attığımızın en güzel kanıtı onlardır.” dedi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.