Tarih: 27.01.2014 17:09

Kitap Okuma ve Bilgi Yarışması

Facebook Twitter Linked-in

 Bahçelievler Müftülüğü, ilçedeki tüm lise öğrencilerine yönelik kitap okuma ve bilgi yarışması düzenliyor. Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştirilecek yarışma kapsamında öğrenciler, kendilerine hediye edilen Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yayımlanan ‘İslam İnanç İlmihali’ kitabını okuyarak diledikleri takdirde 6 Nisan’da yapılacak sınava katılabilecekler. Sınavda kitap içerisinden kendilerine sorulacak 100 sorudan 70 ve daha yukarısını doğru yanıtlayanlar dereceye girecek.

Kitap okuma ve bilgi yarışmasının Türkiye Gazetesi Ticaret Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım ve kitap dağıtımı törenine Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kitap dağıtım töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit; ‘Kitap en önemli bilgi kaynağımız ve bilgiye ulaşmanın en kolay yoludur. Hızlı iletişim çağında bulunmamıza rağmen farklı iletişim kanallarından yapılan yayınlarla verilen bilgileri vakitsizlikten çoğu zaman takip edemeyiz. Oysa kitaplar kendi seçtiğimiz zaman diliminde ve konusunu kendimizin belirlediği bilgi kaynaklarıdır. Siz gençler her fırsatta kitap okumayı alışkanlık haline getirmelisiniz’ dedi.

Belediye Başkanı Osman Develioğlu da, hayatı boyunca okuduğu kitapların çoğunu lise çağlarına kadar okuduğunu belirterek başladığı konuşmasında ‘Görevde olduğumuz 10 yıllık süreçte bir çok okuma kampanyası düzenledik. Çocuklarımıza sayısız kitaplar dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Dünyanın her yerinde okumak kutsaldır. Bu gün de burada müftülüğümüzün düzenlediği kitap okuma ve isteyenin katılacağı bilgi yarışmasına elimizden geldiğince katkıda bulunduk. Kitabı okuyarak yarışmaya girecek tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum’ dedi.

İlçe Müftüsü Ömer Faruk Bilgili ise konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığınca 1989’dan beri her yıl belirlenen farklı bir konu başlığı altında kutlanan ve bu yıl ‘Peygamberimizin İnsan Yetiştirme Modeli’ ana başlığı altında gerçekleştirilecek ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliklerine katkı sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Basri Özbay’da yarışma hakkında verdiği bilgide; karne ile birlikte tüm resmi liselerde dağıtılan kitabı okuyan öğrencilerin diledikleri takdirde 4-24 Mart tarihleri arasında yarışmaya müracaat edebileceklerini söyledi. Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin okudukları okullara göre, sosyal bilimler, imam hatip, kız meslek, endüstri meslek ve ticaret meslek liseleri olarak kategorilere ayrılacağını ve her kategoride dereceye giren ilk on öğrenciye ödül verileceğini, ödüllerin: birincilere umre seyahati, ikincilere laptop bilgisayar, üçüncülere tablet bilgisayar, dördüncülere yarım altın, beşincilere çeyrek altın ve diğer beş kişiye de çeşitli mansiyon ödüllerinin verileceğini kaydetti.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —