Tarih: 01.01.0001 00:00 392

İşçiler Maaşlarını Alamıyor

Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Barınağı’nda çalışan işçilerin maaşlarını alamaması sebebiyle iş bırakacağını hayvanseverlerden haber alan CHP Beylikdüzü Meclis üyeleri, barınağa ziyarette bulunarak incelemelerde bulundu.

İşçiler Maaşlarını Alamıyor
 Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Barınağı’nda taşeron firma üzerinden çalışan işçiler, 45-50 gündür maaşlarını alamadıkları için iş bırakma kararı aldı. Olayı haber alan hayvanseverler, barınağa gelerek işçileri iş bırakmamaları için ikna etti.

 

Barınaktaki hayvan kapasitesinin diğer ilçelere göre çok fazla olduğunu ifade eden hayvanseverler, “Biz Belediye Başkanını göremiyoruz. İşçiler, kötü çalışma koşulları sebebiyle işi bırakma noktasına geldi. Hayvan sayısına göre çalışan sayısı çok az ve maaşları yetersiz. Çalışanlar durumlarından memnun olmadıkları için de işler aksıyor” şeklinde konuştu.

 

Bugüne kadar belediyede taşeron firma üzerinden çalışan işçilerin hiçbir zaman maaşlarını gününde alamadığını dile getiren CHP Meclis üyeleri ise, “Aslında işçilerin maaşlarının ödenmemesinin tek sorumlusu Belediye Başkanıdır. Belediye Başkanı ihaleleri verirken taraftar şirketlere verdiğinden dolayı o şirketlere hesap soramıyor” eleştirisinde bulundu.

 

30 Mart’ta iktidar olduktan sonra Beylikdüzü’nde iş güvencesinin öncelikleri olacağını belirten Meclis üyeleri, çalışanların çalışma şartlarının iyileştirilmesi için gerekeni yapacaklarını söyledi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.