Tarih: 01.01.0001 00:00 201

Fetih Coşkusunu Yaşadılar

Esenler Belediyesi, ilçede eğitim gören başarılı öğrencileri 1453 Panorama Tarih Müzesi ve Miniatürk Parkı gezileriyle ödüllendirdi.

Fetih Coşkusunu Yaşadılar
 Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, karnelerini alarak 2013 – 2014 eğitim öğretim dönemi yarıyıl tatiline başarıyla giren ilçedeki bir grup öğrenciye “Gezelim Görelim” projesi kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir program hazırladı. Programla, ilk ve ortaokul öğrencileri önce Topkapı’da bulunan 1453 Panorama Tarih Müzesi’ni, ardından da Miniatürk Parkı’nı ziyaret etti.

FETİH COŞKUSUNU YAŞADILAR

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri eşliğinde anneleriyle birlikte Belediye Hizmet Binası önünden hareket eden otobüslerle yola çıkan öğrenciler, ilk olarak Topkapı’da bulunan 1453 Panorama Tarih Müzesi’ni ziyaret etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevli rehberlerin anlatımıyla, üç boyutlu görüntüler ve Mehter Marşı’nın coşkulu ritmi eşliğinde 29 Mayıs 1453 sabahını yaşayan öğrenciler, İstanbul’un fethine tanıklık etti. Yaklaşık 10 bin figürün yer aldığı Dünya’nın tek tam panoramik müzesini heyecan ve merakla inceleyen öğrenciler, fetih coşkusunu dolu dolu yaşadı.

ÖĞRENCİLERİN MİNİ TÜRKİYE TURU

Öğrenciler, 1453 Panorama Tarih Müzesi gezisinin ardından Haliç’in kıyısında bulunan Miniatürk Parkı’nı da ziyaret etti. Türkiye’nin ilk minyatür parkını gezme fırsatı yakalayan öğrenciler, ülkenin geçmişten bugüne uzanan kültür ve medeniyet birikimini yansıtan mimarî eserlerini bir bir inceledi. Ayasofya'dan Selimiye'ye, Safranbolu Evleri'nden Sümela Manastırı'na kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya getirildiği, Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş eserleri büyük bir dikkatle inceleyen öğrenciler, yaşadıkları toprakları daha yakından tanıdılar. Belediye’nin hediye ettiği atkı ve berelerle soğuktan korunan çocuklar, bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek yaşadıkları anı ölümsüzleştirdi. Programın sonunda kendilerine ikram edilen yemekleri de afiyetle yiyen öğrenciler, unutamayacakları bir gün geçirdi.

YATIRIM VE HİZMETLERİ ÖĞRENDİLER

Öğrenciler, gezi programından sonra İBB Yatırım ve Hizmetleri Bilgilendirme Merkezi’nde kendilerine yapılan sunumu da dinleyerek İstanbul’da kültürden spora, ulaşımdan sağlığa kadar yapılan tüm faaliyetler hakkında bilgi sahibi oldu. Öğrenciler, programın ardından yine otobüslerle Belediye’ye geri döndüler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.