Çalışabilir durumdaki engellilerin arıcılık ve arı ürünleri alanında mesleki eğitim edinmeleri amaçlayan ve 10 ay sürecek 'Arının Umudu' projesi tanıtıldı.
Diniz, projenin uygulanması sonrasındaki süreçte engellilerin alacakları eğitimle kendi işlerini kurabileceklerini ifade etti.Engellilerle ilgili toplumsal farkındalığı da artırmayı hedeflediklerini anlatan Diniz, yerleşmiş önyargıların aşılmasının zorlu bir süreç olduğunu belirtti.Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi, 'Arının Umudu' projesinin engellinin umudu gibi umut veren önemli bir proje olduğunu söyledi.İstihdama yönelik eğitim uygulamasının önemine değinen Çiftçi, istihdamda memuriyet dışında farklı bakışlara ihtiyaç olduğunu bildirdi.
Çiftçi, böyle güzel bir projenin başarılı olması için kurum olarak katkı sunmaya hazır olduklarını ifade etti.Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Bayram ise konuşmasında üniversitelerin toplumla bütünleşerek ürettiği bilgileri faydaya dönüştürmesinin, sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümleri sağlamasının önemli olduğunu vurguladı.Meslek edinmeden uzak kalmış, öğrenmeye, bilgiye, beceriye, kazanmaya susamış insanlar olduğuna değinen Bayram, bunlara yönelik iyileştirme çalışmaları yapmanın tüm kamu kurum ve kuruluşları için toplumsal bir görev olduğunu söyledi.Bayram, 'Arının Umudu' projesinin de topluma önemli katkılar yararlar sağlayacağına olan inancını dile getirdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.