Tarih: 01.01.0001 00:00 175

Gümüşyaka “Başkanına” sahip çıktı

Gümüşyakalı vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen halk buluşmasında toplantıyı provake etmeye kalkışan ve kendilerine Gümüşyaka Platformu adını veren grubun dayatmacı provakasyon girişimine CHP Silivri Belediye Başkan Aday?

Gümüşyaka “Başkanına” sahip çıktı
 Özcan Işıklar, kendilerine Gümüşyaka Platformu adını veren bir grubun davetlisi olarak gittiği Gümüşyaka’da halkın başkanı olduğunu bir kez daha gösterdi. Sözde platform üyelerinin, toplantının daha başında dayatmacı bir tavır ortaya koyması ve bunu Gümüşyaka’nın genel düşüncesiymiş gibi direterek provakasyon girişiminde bulunması üzerine Işıklar’ın cevabı net oldu “Siz önce beni bir dinlemelisiniz. Belki de soracaklarınızın birçoğunun cevabını bulacaksınız sunumumda. Beni bu halk seçti. Bu şekilde hareket etme hakkını size kim verdi? Bu şekilde Gümüşyaka’nın genel iradesini temsil edemezsiniz. Türkiye’de siyaseti ticaret haline getiren anlayışı ben kabul edemiyorum. Silivri’de de buna izin vermeyeceğim. Gerekirse kendimi feda eder bu anlayışa geçit vermem.”

 

Halk biziz

 

Kendilerine Gümüşyaka Platformu adını veren 15-20 kişilik grubun yarattığı provakasyon girişimine toplantıya katılım gösteren duyarlı Gümüşyaka sakinleri de tepki gösterdi. Işıklar’ı ayakta alkışlayan Gümüşyakalılar, “Burada halk biziz. Bizi biz temsil ederiz. Bizim adımıza kimse karar veremez. Başkanımızın ve ekibinin yanındayız” sözleriyle Işıklar’a destek verdiler.

 

SİZLER İÇİN BURADAYIZ”

 

Toplantıyı provake etmek isteyen 15-20 kişilik grubun toplantıdan ayrılmasının ardından konuşan CHP Silivri İlçe Başkan Mümin Tuğlu, “Biz sizlerin konuğu olarak geldik. Biz hizmet için varız, sizler için buradayız. Dün sabah itibariyle resmi süreç başlamıştır. Mevcut belediye başkanımız aynı zamanda başkan adayımız ve belediye meclis üyesi adaylarımız resmiyet kazandı. Gece yarılarına kadar dolaşıyoruz, sizlerin taleplerini isteklerini alıyoruz, ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Hizmet için varız, belediye başkanımızın 18 saat çalıştığını hepiniz biliyorsunuz. Yıllardır Bu seçim sürecidir, 30 Martta Silivri için, İstanbul için çok önemli bir karar vereceksiniz. Silivri ve İstanbul’un yönetimini seçeceksiniz. Gelinen noktada Silivri Belediyesi 35 mahallesiyle büyük bir ilçe. Sayın Belediye Başkanımız geçen dönemde 8 belediyeyi tek bir belediyeye topladı. Sizler Sayın Belediye Başkanımızı ve size hizmet edecek arkadaşlarımızı göreve getirirseniz Elinden geldiğince gücü yettiğince her türlü konuyu zorlayarak size hizmet edeceğinden zerre kuşkunuz olmasın, benim zerre kuşkum yok. Başkanımıza ve arkadaşlarına güveniyoruz, sizler için çalışacağına güveniyoruz. Sizlerin de güvendiğini görüyorum. 30 Mart’ta sonra da bu güvenin devam edeceğini biliyorum. Sizin istekleriniz bizim için emirdir. Siz Gümüşyakalıların bizleri bağrına bastığını gördüm, mutluluklarımı dile getiriyorum. Sevgiler sunuyorum” dedi.

 

IŞIKLAR; “DEMOKRASIYI ALISVERISE CEVIRMEK DOGRU DEGIL

 

Gümüşyaka halkının verdiği destek karşısında duygulanan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar da, “Dürüst, açık, namusunla, şerefinle, orasını mukadder bir yer gibi yönetmeyi ilke edindim ve tüm arkadaşlarımla bugüne kadar geldim. Siyasette artık bir arınmayı gündeme getirmemiz lazım. Siyaset al- ver işi, ticaret yeri değil. Ben düşüncemi anlatırım, yaptıklarımı, yapacaklarımı söylerim, siz ikna olursanız, kalbiniz, vicdanınız buna el verirse, gelir destek olursunuz. Bunu yaparsan oy veririm, ya da vermem dediğinde o bir tehdit, şantaj ya da birinin dayatması anlamına gelir” dedi.

 

“BUGÜNE KADAR KİMSEYE TESLİM OLMADIM”

 

Işıklar konuşmasına şöyle devam etti: “Bugüne kadar kimseye teslim olmadım, kimseye teslim olmayacağım. Tüm talepleri dinleyip yaparız demek daha mı samimi? Siyaseti aşağılayan, kirleten politika biçimi budur ama biz politikacı değiliz. Biz şehrimizin hizmetkârlığına, çevresini dönüştürmek değiştirmek isteyen, şehrin hizmetkârlığına hamallığına talip bir heyetiz. Türkiye’de siyaseti ticaret haline getiren anlayışı ben kabul edemiyorum. Her seçimin bir sorusu olacak! Kafanızdaki daha iyi yaşama isteğine, huzur içinde yaşama istediğine, refah içinde çocuklarınızın umutlarını göğüsleyebilene oy vereceksiniz. Kişisel talepleri de anlayışla karşılıyorum ancak toplumun tamamına mal etmeyi doğru bulmuyorum. Demokrasiyi alışverişe çevirmek doğru değil.”

 

 

“YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN UCTE BİRİ”

Gümüşyaka Silivri’nin en özel mahallelerinden biri. En çok hizmeti yaptığım mahallelerimizden biri de Gümüşyaka. Yaptığımız çalışmalarla Gümüşyaka’yı nereye taşımak istediğimizin bir mesajını verdiğimizi düşünüyorum. Yaptığımız çalışmaların üçte biri bu. Söyledikleriniz 20 senede bitmez demişlerdi, bitti. Gümüşyaka’nın temel ihtiyaçlarını, özellikle meydanlaşması, spor kulübünün bulunduğu alanın meydana çevrilmesi, gece pazarının bulunduğu bölgenin ve Çamlığın düzenlenmesi, sahilin 2,5 kilometresinin düzenlenmesi, Gazanfer Pala Parkı ile çevresinde bulunan yollarını düzenledik. Mahallede neredeyse girmediğimiz yol kalmadı. İlk defa bu ülkede üniversitenin adı kondu. Tapusunu mülkiyetini aldığımız üniversite alanımız var. YÖK kararıdır, İBB kararıdır derken geciktirildi. Bunun hiçbir önemi yok. 2014- 2015 yılları içerisinde mutlaka Gümüşyaka’da Üniversite eğitim öğretime başlayacak. Yapacakları engelleyecekleri hiçbir şey kalmadı.

 

İSTANBUL'DAN GELDILER ISTANBUL’DAN GİDECEKLER

Bundan sonra yaklaşık 8-9 kilometrelik Gümüşyaka sahilinde işgalleri kaldırarak sahil bandı düzenlemesi yapacağız. Yarların altındaki binaların kaldırılması, mezarlığın altındaki binaların düzenlenmesi v e sahil bandında kordon düzenlemesi yapacağız. Gümüşyaka’nın girişinden başlayarak yolu alta alacağız. Yatırım programına alındı. Gümüşyaka girişinde sağ ve solda bulunan tretuvarları kaldıracağız. Esnafımızla da konuştuk, mutabakata vardık. Tretuvarların bulunduğu yerleri yürüyüş koridorlarına dönüştüreceğiz. Yatırım programına alındı, yapılmadı, biz yapacağız. Bugün İstanbul’la gelmiş, İstanbul ile gidecek bir iktidar anlayışı var.

Biz bu toplantının dışında tekrar gelerek kitaplarımız, projelerimizi sizlere anlatacağız. Her şeyimiz hazır. Sizlerle kampanyamızı paylaşacağız.

 

ALKIŞLARLA UĞURLANDI

 

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ve beraberindekiler toplantının ardından Gümüşyaka halkının alkışları arasında salondan ayrılırken “Silivri’nin başkanı var” sloganlarıyla uğurlandılar.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.