Tarih: 25.02.2014 13:26

Beylikdüzü Markadır

Facebook Twitter Linked-in

 Bir saate yakın süren programda Özlem Yılmaz’ın sorularını cevaplandıran Başkan Uzun, görev dönemi boyunca hayata geçirdiği önemli projeleri bir bir sıraladı. Özellikle belde belediyelerinin ortak bir çatı altında toplanmasıyla oluşan Beylikdüzü Belediyesi’ni kurumsallaştırdıklarının altını çizdi. Her açıdan Beylikdüzü’nün takip edilen öncü bir belediye, tercih edilen örnek bir ilçe olduğunu belirten Başkan Uzun, “Beylikdüzü’nde oturmak, Beylikdüzü’nde yaşamak bir ayrıcalık. Temiz havası, sahili, özenli plajları, yeşil alanları ve düzenli imar yapısıyla marka değeri giderek yükselen bir bölge burası. İstanbul’da merkezde oturan insanlardan da göç alan bir ilçe aynı zamanda. İstanbul’un yaylası konumunda olan Beylikdüzü bir markadır. İnsanların yeni yerleşim ve cazibe merkezidir. Herkesi bu konforlu ilçe ortamında yaşamaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

AB Standartlarını Yakaladık

5 yıllık dönem boyunca ilçeye damgasını vuran projeleri açıklayarak, hizmetleri tanıtmaya devam eden Başkan Uzun, ulaşımda dev bir proje olan Metrobüsü ve çalışmalarına başlanan Metro projesini vurgulayarak, deniz ulaşımında da İDO’nun planlandığını söyledi. Çevreci bir kişiliğe sahip olduğunu ifade eden Başkan Uzun, “Yeşile her zaman önem verdik. Yeşili çoğaltmaya ve korumaya gayret ediyoruz. Planlı imar yapısı ile insanların beton blokların arasına sıkışmasına izin vermedik, vermeyeceğiz de. Kişi başına düşen 10 m2 yeşil alan ile AB standartlarını yakaladık. İlçe her mevsim, mevsimlik çiçekler ile süslü. 14 koruluğumuz var. 90 tane yeni park yaptık. 60 bin ağaç diktik. Kısacası insanlara ideal bir yaşam alanı sunuyoruz. Çok büyük bir projemiz ise 160 dönümlük alanda 200’ün üzerinde canlı bitki türlerinin sergileneceği Yeşil Vadi Botanik Bahçemiz tamamlanmak üzere. Her detayı doğal malzeme ve bitkilerden oluşturulmuş bütün ilçeye uzanan büyük bir park düşünün. Hayal gibi ama biz gerçek kıldık. İstanbul’un akciğeri olacak Yeşil Vadi 1. Etap projesi neredeyse tamamlandı diyebilirim” dedi.

 

Hizmete Talibiz

Spor ve sağlık hizmetlerine de değinen Başkan Uzun, ulusal ve uluslararası birçok spor müsabakalarının yapılabileceği Beylikdüzü Olimpik Spor Kompleksi’ni projesinin de büyük kısmının tamamlandığı yakın zamanda hizmete açılacağını belirtti. Önemli sosyal projeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Uzun spor, kültür, sanat ve eğitim alanında her zaman somut hizmetler ortaya koyduklarını belirtti ve “Beylikdüzü’nde çok iş yaptık, çok yoğun çalıştık. Önümüzdeki 5 yılda da Beylikdüzü halkımıza hizmete talibiz. Vatandaşlarımıza güveniyoruz ve bize duyulan güveni idame ettirmek istiyoruz. Yola devam etmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —