Tarih: 01.01.0001 00:00 170

Dünya Kostümlerini İncelediler

Büyükçekmece Belediyesi Dünya Kostümleri Müzesi’nin kapıları minik öğrenciler için açıldı. Farklı milletlerin kültürlerini yansıtan kostümlerin sergilendiği müze, çocuk cıvıltısıyla şenlendi.

Dünya Kostümlerini İncelediler
 Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne konuk olan ülke temsilcilerinin armağan ettiği kostümlerin koruma altına alınmasıyla oluşturulan koleksiyon, çocuklar tarafından ilgiyle incelendi. 55 ülkenin geleneksel kıyafetlerinden seçilen 124 takımlık 517 parça kostümden oluşan koleksiyon, Batıköy Yalçın Çiftçioğlu İlköğretim Okulu öğrencilerine farklı dünya kültürlerini öğrenme fırsatı tanıdı.

                                                                

Gelecek Nesiller Korumalı

 

Müzede sergilenen kostümlerin, CIOFF tarafından En İyi Festival Ödülü’ne layık görülen Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nden gelecek nesillere bırakılan önemli bir miras olduğunu vurgulayan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, “Türk ve dünya kültüründen örnekler sunan bu kostümlerin, gelecek nesiller tarafından da hassasiyetle korunması gerekiyor.” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.