Tarih: 28.02.2014 16:30

3. Siyer Yarışması Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

 Öğrencilerin Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını öğrenmelerini sağlamak, bir yandan da öğrendiklerini pekiştirmek için yapılan Siyer Yarışması Genel Sınavı'na, Şahintepe, Cevdet Kılıçlar, Cemil Meriç, Güvercintepe ve Akif İnan Bilgievleri’nde kayıtlı olan 4.5.6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinden toplam 5.800 öğrenci katıldı. Öğrencilere 100 sorudan oluşan çoktan seçmeli test soruları soruldu. Bu yıl 3.sü düzenlenen bilgi yarışmasında öğrencilerin ilgisi her sene daha da artıyor.

Veliler De Yarışmadan Memnun

Bilgievleri Siyer Kulübü ile Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatı hakkındaki birçok bilgiye ulaşabilen öğrenciler, insanlar için üstün ahlak örneği olan Hz. Peygamber’in hayatını kronolojik olarak ünitelere göre öğrenebiliyorlar. Kulüp çalışmasında ayrıca eğlenerek öğrenme modelini uygulayan Bilgievleri bilgi yarışmaları ile bilgilerini yarıştırıyorlar.

Sınav Takvimi Nasıl?

Siyer Yarışması'nın ilk aşaması olan genel sınavda dereceye giren öğrenciler arasında her Bilgievi’nde ayrı bir sınav yapılacak. Bu aşamada başarılı 3’er yarışmacı kendi Bilgievini temsilen 23 Mart’ta Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Bilgievleri Arası 3. Siyer yarışması finalinde yarışmaya hak kazanacak.

Finalistlere Özel Eğitim Kampları

Sınavlara hazırlanan öğrenciler; Peygamberimiz'in doğumu, çocukluğu, gençliği ve dönemin önemli olaylarından derlenen sorular ile Efendimizin hayatını ayrıntılı öğrenme fırsatı bulacaklar. Dereceye girerek finalde yarışmaya hak kazanan yarışmacılar ise, final gününe kadar çeşitli programlar ile hazırlanacaklar. Eğitmenlerin eşliğinde farklı mekânlar da yapılacak eğitim programlarında öğrenciler, hem öğrendiklerini pekiştirecek hem de yeni bilgilerle yarışmaya hazırlanacaklar.  Ayrıca alanında uzman eğitmenlerde öğrencilerin motivasyonunu artırıcı etkinlikler gerçekleştirecek.

 Ödüller, Bu Senede Kültürel Gelişimi Hedefliyor

 3. Siyer Yarışmasının ödülleri öğrencilerinin yeteneklerine katkıda bulunacak. Yarışmada dereceye giren öğrencileri; Dizüstü Bilgisayar, Tablet, Fotoğraf makinesi, çeyrek altın ve mansiyon ödülleri ile birlikte daha birçok sürpriz hediyeler bekliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —