Tarih: 01.01.0001 00:00 302

Büyükçekmece’yi Koruyacağız

Kültür turları kapsamında Televizyon Kulesi’ni gezen Büyükçekmeceli hanımlarla bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, “Kuleden önce sol taraftaki beton yığınına

Büyükçekmece’yi Koruyacağız
 Büyükçekmece Belediyesi’nin sürdürdüğü kültür turlarına önceki gün de devam edildi. Belediyenin servisleriyle, önce mimarisiyle Türkiye’nin gündemine oturan Sancaklar Camii’ni gezen hanımlar, buradan da Televizyon Kulesi’ne geçerek Büyükçekmece’nin eşsiz manzarasının keyfini çıkardılar. Televizyon Kulesi’nde hanımlarla bir araya gelen Başkan Akgün, “Sizlere bugün projelerden, çalışmalardan bahsetmeyeceğim. Sizden sadece etrafınıza bakmanızı istiyorum.” dedi. Başkan Akgün sözlerini şöyle sürdürdü:

 İstanbul İçin Bir Hayal

 “Şu an yerden 230 metre yükseklikteyiz. Sizden, önce solunuzdaki beton yığınına, sonra da sağınızdaki yeşil Büyükçekmece’ye bakmanızı istiyorum. Böylece gelecek nesillere nasıl bir Büyükçekmece bırakacağımızı daha iyi anlayacaksınız. Bizim en değerli varlığımız, yapılan planlamalarla koruma altına aldığımız yüzde 65’lik yeşil alanımızdır. Bu oran İstanbul için bir hayal olduğu gibi, Türkiye çapında da eşine ender rastlanır bir orandır. Rant uğruna 10’larca katlı beton binaların yeşil alanlarımızı öldürmesine izin vermedik. Bundan sonra da izin vermeyeceğiz.

 Yeşil alanları Koruyun

 'Yeşil alanlarımızı korumaları için sizler de devreye gireceksiniz. Büyükçekmece halkı olarak gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras olan yeşil alanlarımıza sahip çıkacaksınız. Büyükçekmece’deki sosyal hayatın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halktan gelen talepleri göz önünde bulundurarak dev projeleri tamamlıyoruz. Yeni projeler için planlamalar yapıyoruz. Ancak yaptığımız her çalışmada yeşil alanlarımızın korunması konusuna öncelik veriyoruz.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.