BÜYÜKÇEKMECE 1.03.2014 20:51:00 419 0

Bakan’dan şok açıklama

Yerel seçim sürecinin yaklaşması siyasi parti ve adayların çalışmalarına hız kazandırmasıyla birlikte hemen her gün düzenlenen aday ve meclis üyesi tanıtım toplantılarının bir ayağı Büyükçekmece’de düzenlendi.

Bakan’dan şok açıklama
 Büyükçekmece WorldPoint yaşam merkezinde düzenlenen CHP Büyükçekmece Belediye başkan adayı ve meclis üyeleri tanıtım toplantısına “Gelecek seçim için değil gelecek nesil için çalışıyoruz” sloganlarıyla gelen mevcut belediye başkanı ve yeni dönem CHP belediye başkan adayı Dr. Hasan Akgün, seferberlik ilan etti.

Yerel seçim sürecinin yaklaşması siyasi parti ve adayların çalışmalarına hız kazandırmasıyla birlikte hemen her gün düzenlenen aday ve meclis üyesi tanıtım toplantılarının bir ayağı Büyükçekmece’de düzenlendi. Mevcut Büyükçekmece Belediye başkanı Dr. Hasan Akgün, “Her Karışında izimiz var, gelecek nesile sözümüz var” diyerek başladığı konuşmasında 28 meclis üyesi adayını ve kontenjanlarını gururla tanıttı.

Büyükçekmece WorldPoint yaşam merkezinde düzenlenen toplantıya, CHP İstanbul milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ve eski dönem vekilleri katılım gösterirken Büyükçekmece belediyesi mevcut CHP belediye meclis üyeleri de Akgün’ü yalnız bırakmadı.

Akgün, “ ihanetçi olmadık, olanla birlikte yürümedik”

Akgün;  “Sevgili Dava arkadaşlarım 30 Mart gecesine, 28 gün kala, 28 arkadaşım ile omuz omuza çalışmaya Büyükçekmece halkının hak ve hukukunu koruma, geleceğimizi güvence altına alacak projelerimiz hayata geçirmeye inandığımız bu yolda birlikte yürümek için seferberlik ilan ediyorum” diyerek başladı. “Sevgili ailem, halkım ve halkımın mutluluğu için, gelecek nesillere daha güvenli, huzurlu yeşil ve hayat vaad eden bir Büyükçekmece bırakabilmek için mevcut meclis üyesi arkadaşlarımın bizlere katacağı güç ve destek ile bir yola çıktık. Başarılarımız inançlarımızın eseridir, biz davamıza inandık ihanet etmedik, ihanetçilerin yanımızda yer almasına müsaade etmedik. Büyükçekmece bizim ailemiz dedik, acılarımıza sevinçlerimize birlikte göğüs gerdik” dedi.

Bakan’dan şok açıklama

CHP İstanbul milletvekili Mevlüt Asalanoğlu, Süleyman Çelebi ile birlikte yat limanı projesi ile ilgili olarak ziyaret ettikleri Erdoğan Bayraktar ile ilgili aralarında geçen diyalogları anlatan Akgün, “ 30 yıldır Büyükçekmece’de ikamet eden Bayraktar’ı ziyaretimiz bize gerçekleri bir kez daha göstermiştir. Türkiye Cumhuriyetini temsil eden bir bakan ilçe teşkilatından emir alacak kadar aciz durumdadır ki, Yat limanı projemizin seçim engeline takıldığını, ilçe teşkilatınca seçim sonuna kadar proje için imza atılmaması gerektiği bu çalışmada yer alacak 1,500 kişilik işçi kadrosu ve projenin seçimden kendilerine engel olacağından dolayı durdurulmasını istediklerini açık yüreklilik ile belirtmiştir. Bir bakan teşkilatının seçim kaygısı yaşadığından dolayı halka hizmetin önünü kapamıştır. Bu açık yürekliliğinden dolayı kendisini kutluyorum, bu açıklamalarını bir uyarı olarak aldık ve seçimlerde milletimizin yanında projelerimizin başında olmaya devam edeceğiz. Ülkeleri ocaklar, teşkilatlar değil kanunlar yönetir, bu şekilde yönetmeyi beceremeyenler halk kendilerini o mevkilerden kovmadan gitmeyi bilecek kadar onurlu olmalıdırlar” dedi.

“Halkla istişare içerisindeyiz”

“Gördüğünüz gibi Büyükçekmece’nin kaderini değiştirecek olan ve %98’i yüksek okul okumuş okumaya devam eden 28 tane yiğit ile yola çıktık. Yeni dönemde yepyeni bir Büyükçekmece için göreve hazır meclis üyesi adaylarımla birlikte Avrupa Kenti ünvanını almaya hak kazanmış Büyükçekmece’yi ailemizi temsil etmeye hazırız. Bizim başarılarımız Büyükçekmece halkının başarısıdır. Eğitimden, spora, çocuklara, gençlere, yaşlılara, dezavantajlı gruplarımıza ve kadınlarımıza yaptığımız yapmaya devam edeceğimiz projeler bizi anlatmaya devam edecektir. Halkımıza sormadan sıraya almadığımız projelerimizde kendi fikirlerimizi de halka sunarak görüşlerini aldık. İlçemiz için hangisi daha iyi olursa onu yaptık, sizlerle birlikte yapmaya devam edeceğiz”

“70 yatırım bütçesine sahip; Büyükçekmece”

Bazıları soruyor;  “Başkanım çılgın projeniz var mı? Biz çılgın Türkleriz tüm projelerimiz bir öncekinden çılgındır. Gelecek nesillerin yaşam haklarını kısıtlamayan daha birçok çılgın projeyle göreve devam edeceğiz. Çağ akıl, bilim, ilim, irfan çağıdır, biz Büyükçekmece olarak Türkiye’nin küçük bir toprak parçasıyız, ama üzerine paha biçilmez projeler yapılan Dünyanın gözbebeği festivallere imza atan adından söz ettiren bir toprak parçası. Allahın izniyle tüm engelleri aşacak bir ekibe sahibim. Bizi yolumuzdan Allah’tan başkan kimse çeviremez. Her dönem %70 bütçemizi yatırıma ayırıyoruz. Komşu ilçelerimizde mevcut belediyeler iktidar partisinden olmalarına her birinin yatırım çalışmaları toplamı bizim çalışmalarımız ile boy ölçülemeyecek seviyededir. Bu bizim inancımız, tecrübemiz, aldığımız devlet ve hizmet ahlakı ve başarılı ekibimiz sayesindedir”

 Akgün, Gözdağı verdi

“Vatandaş hizmet için bekliyor, bu ülke hepimizin Kürt, Laz, Çerkez diyerek bölmeye kışkırtmaya hiç kimsenin hakkı yok. Omuz omuza savaşta can veren atalarını millet yok saymayacaktır, yüzyıllardır süren kardeşlik kötü oyunlar ile bozdurulamayacaktır. Bu ülkede herkes eşit hak ve özgürlüklere sahip olmuştur, bu böyle devam edecektir. Geceleri sinsice pankartlarımızı keserlerse, biz gündüz yapacağız. Korkunun ecele faydası yok. Bu saatten sonra ne beni ne ekibi nede Büyükçekmece halkını korkutamayacak, yıldıramayacaksınız. Bizim arkamızda Allah var, inanç ve halkımızın duaları var.

“Reza Zarrab, gibi bakanlar olmasın”

Bu ülke bunları hak etmedi, genel iktidarda başarılı olabilmenin yolu yerel iktidarlardaki başarılarınızdan geçer. Yerelde başarı elde edemeyen partiler, genelde hedeflerine ulaşamayacaklardır. Bugünden itibaren 30 Mart akşamı gece yarısına kadar uyumayacağız. Başarımızı halkımızla birlikte yaşayacağız. Önümüzde ki seçimlerde “Reza Zarrab” gibi kişiler maliye- hazine bakanı olmasın diye, bu birbirinden güçlü kadroyla gece gündüz çalışacağız diyor ve Büyükçekmece’de seferberlik ilan ediyorum” diyerek bitirdiği tanıtım konuşmasında, yerel basın mensuplarına şöyle seslendi. “Allah yüreğinizden insan sevgisini, kaleminizden doğruyu, sofranızdan bereketi ve hayatınızdan huzuru eksik etmesin” dedi.

Haber: Filiz KELEŞ


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.