ESENLER 7.03.2014 12:24:00 185 0

HAVAALANI EMLAK GYO’YA EMANET

Ülkemizin yüz akı kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, emlakta ülkemizin yüz akı kuruluşu Emlak Konut GYO tarafından yapılacak. “Hayırlı olsun” diyen Esenler Belediye Başka

HAVAALANI EMLAK GYO’YA EMANET
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizdeki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. üstlendi. Konu ile ilgili olarak Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi ve Esenler İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ESKON) arasında 28.02.2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalandı.

KAP’TA YAYINLANDI

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 8 sayfadan oluşan protokolü, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ve sistemin işletimi Borsa İstanbul tarafından yürütülen Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirdi. Sermaye Piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca kamuya  açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imzalı olarak iletildiği ve kamuya duyurulduğu elektronik bir sistem olan  Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP), söz konusu protokolü 28.02.2013 tarihinde www.kap.gov.tr adlı resmi internet sitesinde, EKGYO kodu ile 121 sayılı duyuru olarak yayınladı.

72 BİN METREKARELİK ALAN

Ekinde 8 sayfalık protokolün de yer aldığı duyuruda şu ifadeler yer aldı: “İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 71.821,21 metrekare yüzölçümüne sahip kentsel dönüşüm alanında  proje geliştirilmesi amacıyla; şirketimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Esenler Belediyesi, ESKON Esenler İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında 28.02.2013 tarihinde işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz”.

PROJEYE DEĞER KATACAK

Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Emlak Konut GYO tarafından üstlenilmesinden son derece memnun kaldığını belirten Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bu protokol öncelikle mülk sahiplerimize ve Esenlerimize hayırlı olsun. Devlet kurumu disipliniyle özel sektör anlayışının bir araya geldiği nadir örneklerden birisi olan ve yıllar içinde kazandığı birikimi ve teknik altyapısı sayesinde birçok önemli projeye imza atan Emlak Yatırım GYO’nun ilçemizde yatırım yapacak olması bizleri son derece sevindirdi. Sektörün en köklü kuruluşlarından birisi olan Emlak Yatırım GYO projemize büyük bir değer katacak” dedi.

BAKANIMIZA TEŞEKKÜRLER

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin geçtiğimiz günlerde proje alanını gezdiğini ve her türlü desteği verdiğini hatırlatan Göksu, “Bakanımızın uygun görüşleri ile projemizi sektörün en deneyimli ve marka değeri en yüksek kuruluşu yapacak. Bu konudaki desteğinden dolayı Esenler halkı adına Bakanımız İdris Güllüce’ye ayrıca teşekkür ediyorum. İnşaatlar tamamlandığında örnek bir kentsel dönüşüm projesi ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

MART AYINDA TEMEL ATILIYOR

Protokol gereği, proje inşaatının, hak sahiplerine tesliminin, proje finansmanı için yapılacak konutların pazarlama ve satışının Emlak Konut GYO tarafından yapılacağını kaydeden Göksu, “İnşallah Mart ayı içinde inşaatın temellerini atacağız. Ve inşaatlar hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşlarımızı sağlam, güvenilir ve konforlu konutlarına kavuşturacağız” dedi.

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.