Tarih: 01.01.0001 00:00 236

24 Müdürden 14’ü Kadın

Büyükçekmece’ye Avrupa Kenti statüsü kazandıran Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün’ün başarısının ardında “kadın eli” var.

24 Müdürden 14’ü Kadın
 Üretilen projelerle örnek bir belediyecilik sergileyen Büyükçekmece Belediyesi’nde; Kültür Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Dış İlişkiler Müdürlüğü, Park Bahçeler Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Emlak İstimlak Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Plan Proje Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Veterinerlik Müdürlüğü ve Gelirler Müdürlüğü Başkan Akgün tarafından kadınlara emanet edilmiş durumda. 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde Türk kadınına siyasette ve sosyal hayatta daha fazla yer verilmesini umut ettiğini söyleyen Başkan Akgün, şu ifadeleri kullandı:

 

Kendini tüm dünyaya kanıtladı

“Tüm siyasilerden kadınlarımız için yenilikler yapmasını bekliyorum. Türk kadını Kurtuluş Savaşı’nda erkeği ile birlikte savaşarak, üreterek kendini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bugün siyasi ve sosyal alanda hak ettikleri yerlerde olmamalarının sebebi, geçmişte ve bugünlerde görev yapan siyasilerin eksikliğidir. Kadınlarımızın yönetim kadrolarında daha fazla yer almaları durumunda Türkiye’nin daha mutlu ve daha güçlü bir devlet olacağından şüphem yoktur.

 

Avrupa kenti olduk

'Büyükçekmece Belediyesi’nde kadınlarımıza hem mecliste hem de belediyenin yönetim kadrolarında gereken değeri ve imkanları veriyoruz. Kadınların, çalışma hayatında ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarını sağlıyoruz. 24 birim müdürlüğünden 14’ünü, çalışan personelimizin yüzde 50’sinden fazlasını kadınlarımıza emanet ettik ve her alanda örnek projeler geliştiriyoruz. Büyükçekmece’yi kadınlarımızla birlikte Avrupa kenti yaptık.”

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.