Tarih: 11.03.2014 13:52

Aldığım öğrenci kredisiyle iş kurdum

Facebook Twitter Linked-in

 Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi’nin bu ayki konuğu Zehra Taşkesenlioğlu’ydu. Bayan dinleyicileriyle eğitim ve iş deneyimlerini paylaşan Taşkesenlioğlu, Anadolu insanının üretmeyi sevdiğini belirterek, “Çocuklarımıza sakız almak için artık karşılığında yumurta verdiğimiz dönemler geride kaldı. Şimdi artık cüzdanımızda para olması gerekiyor.” dedi.

Reçel yapan kadınlar iş sahibi oldu

Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen seminerde iş sahibi olmak için plazalarda yaşamak gerekmediğini belirterek, “Merkezin bahçesindeki stantlarda evlerinde yaptıkları giyecek ve yiyecekleri satan bayanlar kendi işlerine sahipler.” dedi. Mudanya’da tanıdığı bir bayanın her ay 50 reçel üretirken şimdi artık artan taleple birlikte bu sayıyı 100’e çıkardığını anlatan Taşkesenlioğlu, salondaki bayanların da karar vererek iş hayatına atılabileceklerini söyledi.

Binlerce kişi yarışıyor

KOSGEP ile ilgili bilgi de veren Taşkesenlioğlu, 10 binlerce kişi arasında yarış yaşandığını anlattı. KOSGEP’ten faydalanmak için 60 saatlik eğitim seminerlerine katılmak gerektiğini de söyleyen Taşkesenlioğlu, devletin bu eğitim sonrası destek talep edenlerden plan ve program istediğini belirtti. Taşkesenlioğlu şöyle konuştu:  “KOSGEP kurs sonrası sizi çağırıyor. ‘bana üstünlüğünü ispatla’ diyor. Siz cesaretinizi gösterip üstünlüğünüzü anlatacaksınız. Diğerlerinden daha kaliteli olduğunuzu ispat etmelisiniz. Eğer geçerseniz KOSGEP size 30 bin TL veriyor. İşinizi büyüttüğünüzde para alıp iş kuranlara iki yıl ödemesiz 70 bin TL para veriyor. Devletle anlaşarak bu parayı 7 yıl boyunca faizsiz olarak ödemeye çalışıyorsunuz.“ Kadınlardan mikro krediye başvurmalarını isteyen Taşkesenlioğlu, kendisiyle ilgili hatıralarını paylaştı.

Cesaret sahibi olun

2004’te ABD’de doktora yaptıktan sonra ülkeye döndüğünü kaydeden Taşkesenlioğlu, maddi imkanı olmadığı için şirket kurmak için çare aradığını belirtti. Bu yüzden bir üniversitede yüksek lisans yaptığını ve burs aldığını anlatan Taşkesenlioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bahçeşehir Üniversitesi’nde de kendi isteğimle ücretsiz ders vermeye başladım. Öğrenci kredisi alarak beş bin TL’ye şirket kurdum.  Bunun 2800 lirasını da muhasebecime ödemiştim. Benim hayattaki tek sermayem bilgimdi.  İş hayatına katılmanızın tek şartı kendinize inanmanız ve cesaret sahibi olmanızdır.” Dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —