Tarih: 14.03.2014 12:12

Nasıl kaçacaklarını düşünüyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Işıklar’a İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili eşlik etti. Halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Işıklar buradaki konuşmasında özellikle iktidarı sert bir dille eleştitirerek, “Bırakın buralara hizmeti, onlar yaşananlardan sonra nereye ve nasıl kaçacaklarını düşünüyorlar” dedi. AKP adayına da göndermede bulunan Işıklar şunları kaydetti: “‘Bırakın partiyi canım, ben buranın çocuğuyum’ diyen bir arkadaş var. Biz de bekliyorduk zaten, İstanbul’dan beyaz atlı bir prens gelsin de bizi yönetsin diye.”

 Seçimde fark atacağız 

Fener Mahallesi’nde gerçekleştirilen halk toplantısının açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, “Sizler bizim köyümüzdünüz, şimdi mahallemiz oldunuz. İlk toplantımıza sizlerle başlıyoruz ve bundan da mutluluk duyuyoruz. Daha önceleri çeşitli nedenlerle geldik buraya ama şimdi gelişimizin altında yatan Silivri’nin, İstanbul’un ve ülkemizin kaderini belirleyecek olan 30 Mart seçimleri. 30 Mart’ta Başkan Adayımız Işıklar’a, meclis üyesi arkadaşlarımıza ve İstanbul ölçeğinde de Sayın Sarıgül’e destek vereceğinize eminim ve inanıyorum ki, sizlerin desteğiyle Silivri’de seçimi Işıklar ve arkadaşları tarihi bir farkla kazanacaklar” dedi.

 Çeşmeyi bile yapmayı düşünmediler

 Özcan Işıklar, “Daha önce orman köyü vasfındaydı ve İBB’ye bağlıydı. Meydandaki bir çeşmesini bile 7 yıldır yapmayı düşünmediler. Şimdi de İBB’yi alıp hizmeti getireceklermiş. Bu saatten sonra özellikle AKP’ye oy veren vatandaşlarımızın bile yüzün kızartan yolsuzlukları, saklamaya çalışsalar da, facebooku, twetteri kapatmakla tehdit etseler de her şey ortada. Halkımızın haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmalarına rağmen mızrak çuvala sığmıyor. Kim inanır bu söylediklerine?” dedi. 

 Ne hizmeti gelecek?

 

Işıklar daha sonra Fener halkına hitap ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hizmet gelecekmiş! Ne hizmeti gelecek? 18 ay sonra yapılacak olan seçimlerden sonra AKP diye bir parti mi kalacak ortada? İBB’de AKP diye bir partimi kalacak? Bu memleket buna layık mı? Bu deli gömleğini daha ne kadar üzerinde taşıyacak? Onların artık kendilerine hayrı yok ki bu memlekete hizmet getirsin.

 Mezarda bile yeşil alan kalmadı

İstanbul’da mezarlıklardan başka yeşil alan kalmadı. İstanbul’u yağmalayan, peşkeş çeken anlayış şimdi bu tarafa doğru akmaya başladı. Onların hizmet dedikleri şeyi Beylikdüzü’nde gördünüz. Her yer beton yığını, rezidanslar ve sağlanan rantlar. Bizim hizmetimiz ise insan. Önce insanı insan yerine koymak. O insanların gelecek umutlarını Silivri’de bulmasını sağlamak belediyecilik. Belediyecilik Fener Köyü’nün aslına uygun restorasyonunu, aslına uygun yollarını ve imar planlarını yapmaktır.

 
Bütün arazilere göz diktiler

Fener’e ne hizmet getireceksin? Hizmetten çok korunmaya ihtiyacı var burasının. Şimdi buradaki 1000 dönüm araziye göz diktiler. Köy tüzel kişiliği neden kaldırıldı açıklayayım. Bu bin dönüm arazinin 350’si mera 650’si köy tüzel kişiliğine aitti. Buradaki toplantımızda da bunu dile getirmiş hatta İstanbul Üniversitesi’yle de konuşmuştuk bunu. İsteğimiz, arazinin mera vasfından çıkartılması, ardından Çapa ya da Cerrahpaşa Tıp Fakülteleri’nden birinin buraya gelmesiydi. Bunun kararını da bu arazinin gerçek sahibi olan sizlerin koyulacak sandıktan çıkan iradesi şekillendirecekti. Ama şimdi ne oldu? Mahalleye döndürüldünüz ve o arazi hazineye geçti. Hazine de istediği zaman bunu satabilir. Şehircilik Bakanlığı, Taksim olaylarının patladığı, gürültü patırtı arasında bu kanunu çıkardı. İşte köy tüzel kişiliğini kaldırmalarının altında yatan gerçek neden bu.

Son kullanma tarihleri geçti

Bunlar gidici. Artık son kullanma tarihleri geçti. Artık hizmeti değil, nereye, nasıl kaçacaklarını düşünüyorlar. İstanbul’da bıçak kemiğe dayandı. O nedenle 30 Mart’ı bir genel seçim havasında kutlayacağız. 31 Mart, Türkiye’nin bu kara talihinin silineceği, temizleneceği tarih olacak.

Tüm kirli çamaşırları ortaya çıkacak

Şu an yerelden çok geneli konuşmak durumunda bırakılıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreçte AKP’nin daha çok pislikleri ortaya çıkacak. Artık bu bir rejim sorununa dönüştü. Türkiye’nin bugüne kadar edindiği bütün değerleri, 90 yıllık cumhuriyetin kazanımları, birikimleri haraç mezat satıldı. Satılmayan bir hazine arazileri, meralar kalmıştı. Şimdi de işte onlara göz diktiler. Bizleri yerimizde kiracı, yerimizde işgalci haline getirmeye çalışan bir bakış açısı.

Bölmek için uğraşıyorlar

Bütün dertleri fakir bir azınlığa karşın mutlu bir çoğunluk yaratmak. Bölmek ve ayrıştırmak için uğraşıyorlar. Bir çomak sokuyorlar ortaya, bizi karıştırıyorlar. Dertleri biz kavga ederken başka yerlerden götürmek. Artık buna kanmak yok. Bunun hesabını 30 Mart’ta soracağız. Evlerde asıl yapıyoruz ampulleri? Sola doğru çevirince sönüyor. Artık ampulü kapatacağız.

AKP proje partisidir

 Geçtiğimiz süreçte AKP’nin bir proje partisi olduğu da ortyaya çıktı. Yani yok öyle bana oy verirsen hizmet vereceğim nutukları. Bu halk bunu yutmaz. İnanıyorum ki 30 martta bu rejim sorununa son verecek, cumhuriyetin temel direklerini yok etmeye çalışan bu anlayışı tarihi bir farkla sandığa gömeceğiz.

Belediyelerin kapanmasını istemedik

Ne köylerin tüzel kişiliklerinin ne de belde belediyelerinin kapanmasını istemezdik. Yerinde, yerinden yönetimi istedik. Buraları biz kendimiz yönetemeyecek miyiz? İlla ki bir çoban mı lazım başımıza? 39 belediyeyi kapatıp buraya müdür atamayı bile düşündüler. Tek İBB kalacak.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —