Tarih: 01.01.0001 00:00 326

Tarihi dokuyu inceledi

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila’yı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kahve içtiği Mimarsinan Mahallesi’ndeki tarihi dokusuyla restore edilen

Tarihi dokuyu inceledi
 Türk basınının duayenlerinden olan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ile Bölge Ekleri Yayın Yönetmeni Doğan Sansar, Milliyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Metin Öztürk, Milliyet Gazetesi Haber Müdürü Azmi Yılmaz, Milliyet Gazetesi Editörü Eren Aka ve Milliyet Gazetesi’nin köşe yazarlarından Tunca Bengi, Başkan Akgün’ü ziyaret ettiler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatına mal olan hastalığı ile mücadele ettiği dönemde geldiği Mimarsinan’da tarihi dokusu korunarak restore edilen İskele Restoran’da gerçekleştirilen yemeğe, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin de katıldı.

 

100 Yıl Sonra Bile Yeter

Son dönemdeki siyasi gelişmelerin konu edildiği yemekte, Büyükçekmece’de önümüzdeki dönemde yapılacak projeler de masaya yatırıldı. Dünyanın gelişmiş mimarilerinin harmanlanarak bizzat Akgün tarafından planlanan Belediye Sarayı’nın ayrıntılarını inceleyen Bila, “Bundan yüz yıl sonra bile vatandaşların ihtiyaçlarına her anlamda cevap verebilecek bir bina planlanmış.” dedi. Başkan Akgün keyifli sohbetin ardından misafirlerine 4’üncü kitabı “Modernleşmeden Küreselleşmeye Türkiye’de Yerel Yönetimlerin Tarihi ve Bugünü” isimli kitabını imzalayıp hediye etti.



 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.