Tarih: 18.03.2014 12:36

Burada gözyaşımız var

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi tarafından Nene Hatun Mahallesi’nde inşa edilen yeni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Esenler Müftüsü Halil Şekerci,  Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yüreğimizi ortaya koyduk

Toplantının yapıldığı kültür merkezine dikkat çeken Göksu, Esenler Belediyesi’nin öz kaynağı ile merkezi inşa ettiklerini anlattı. Esenler’e 5 yılda 2 katrilyon yatırım yapıldığını anlatan Göksu;  ilçenin kamu binası, kültür, sağlık, altyapısı sorunlarının bittiğini söyledi.  “Biz bu 5 yılda Esenler’e yüreğimiz koyduk” diyen Göksu, “Dili olsa da o hastanenin tuğlalarını bir konuştursak, dili olsa da Hükümet Konağının tuğlalarını konuştursak, o her bir tuğlanın altında alın terimiz, emeğimiz ve gözyaşımız vardır. Esenler’e helal olsun. Çünkü Esenler bunu hak etti” dedi.  Esenler’de 500 proje ürettiklerini anlatan Göksu, büyük emekler ortaya koyduklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde Esenler’de  işler yaparken 10  felsefi temel üzerinden yürüyeceklerini söyleyen Göksu, bunların dönüşüm, yaşam, sanat, kültür, gelişim, eğitim, ulaşım, spor, çevre ve  bilişim olduğunu belirtti. Bu 10 temel çerçeve içinde 5 yıllık dönemde, kentsel dönüşüme devam edeceklerini ve Türkiye’de ilk kez Esenler’in dönüşüm master planını hazırlayacaklarını ve her mahallenin kentsel tasarımını yapacaklarını kaydetti.  

Eserler ortada

Göksu’dan sonra konuşan AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan ise; son 5 yıl içinde Esenler’de dev gibi projelerin hayata geçtiğini söyleyerek Esenler’de önümüzdeki dönem çok daha güzel çalışmaların olacağını belirtti. Belediye Başkanı Göksu’ya yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Özkan, “Esenler’i İstanbul’un en güzel ilçesi haline hep birlikte getirelim” dedi.

Özkan’dan sonra konuşan AK Parti Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da “Esenler, burada kendi derdini, kendi geleceğini konuşuyor. Ben de şahit olarak bir milletvekili olarak ve aynı zamanda sorumlu bölgemin vekili olarak burada bulunuyorum” dedi. Tevfik Başkan Esenler için bir şans. Neden?  Esenler gerçekten İstanbul’un en zor bölgelerinden birisi. Yerleşim yerinde bir sorun yok; ama çarpık bir yapılanmayla karşı karşıya. Buraya tembel bir belediye başkanı gelmiş olsaydı, yanmıştı Esenler. Allah’tan 5 sene içinde hizmet üreten ve bunu eserleriyle ortaya çıkaran Tevfik kardeşimiz şans olarak buraya geldi ve devam ediyor” dedi. “Esenler ortada” diyen Kuzu, Emin olun bunu samimi olarak söylüyorum ilk 5 yılının görmeseydim Tevfik’in, muhalefetten bir belediye başkanı konuşuyor zannederdim. Şimdi 5 yılını görünce haliyle, bu 5 yıl daha yapar” dedi.


 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —