BÜYÜKÇEKMECE 18.03.2014 14:10:00 398 0

KAZANMAK IÇIN AHD ETTIK

AK Parti Belediye Başkan Adayı Av. Celal Babayiğit'e destek vermek için Büyükçekmece'ye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Ova Et Lokantası'nda düzenlenen yemekli toplantıda ağırlandı. Burada konuşan başkan adayı Babayi

 KAZANMAK IÇIN AHD ETTIK
 Genclik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Büyükçekmece'de bir dizi etkinliğe katılarak partisinin Belediye Başkan Adayı Av. Celal Babayiğit'e destek verdi. Büyükçekmece'de faaliyet gösteren spor kulüpleri yöneticileriyle bir araya gelen Kılıç, ilçeye kazandıracağı spor yatırımlarından sözetti.  Güzelce Ova Et Lokantası'nda gerçekleşen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve çok sayıda partili katıldı.

 

Asla dar kalıplı olmayacağız

AK Parti İlçe Başkanı Selahattin Küçük'n açılış konuşmasından sonra davetlilere seslenen Belediye Başkan Adayı Av. Celal Babayiğit, Büyükçekmece'de seçimi kazanmaya ahd ettiklerini ifade etti. Kazanmak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve sonunda kazanan taraf olacaklarını vurgulayan Babayiğit, 'Bizim belediyecilik anlayışımız asla dar kalıplı değil. Biz diyoruz ki beşikten mezara kadar hangi ihtiyaç alanınız varsa her biri belediyemizin konusudur. Yerel iktidarın her konuyla ilgili mutlaka yapacağı bir şeyler vardır. Mutlaka ilçesine katkı sağlayacağı imkanları vardır. Bu nedenle spor da elbetteki bizim en önemli gündem maddelerimizden birisidir' dedi.

Büyükçekmece’ye yatırım gelecek

Spor ve spor alanları ile ilgili Büyükçekmece'de yapılacak çok şey olduğunu dile getiren Babayiğit, 'Bizim derdimiz Bakanlık ölçeğinde yapılacak bütün yatırımları Büyükçekmece'ye kazandırmak. Belediye olarak elbette yapmamız gerekenlerin farkındayız. Daha önce yaptığımız çalışmalarda spor kulüplerinin en önemli ihtiyacının servis noktasında kendilerine verilecek destek olduğunu müşahade ettik. Toplam 12 amatör kulübümüz var ve belediye olarak pek tabi hakları olan servis sorunlarını mutlaka halledeceğiz' sözünü verdi.

İstanbul‘un nasıl değiştiğini gördük

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Büyükçekmece'de artık AK Partili bir belediyenin şart olduğunu söyledi. Kılıç, 'Büyükçekmece Belediye Başkan Adayımız Babayiğit, genç bir kardeşimiz. Tabi bizim de Babayiğit'lere destek olmamız lazım. Büyükçekmece'de AK Partili bir belediye ile tanışma noktasını çoktan geçmişiz. Çünkü ben lise-ortaokul çağlarında İstanbul'da iken Başbakanımız Tayyip Erdoğan belediye başkanı olana kadar kadar hava kirliliği ve çöp dağlarıyla uğraşıyorduk. Otobüs'lere bindigimiz zaman tıkış tıkış gidiyorduk. İstanbul'un nasıl değiştiğini hep beraber gördük' açıklamasını yaptı.

 

3 proje için söz verdi

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç Büyükçekmece için 3 dev projeden bahsetti. İlk olareak Büyükçekmece'ye sporcu fabrikası kurulacağının sözünü veren Kılıç, 'Sporcu Fabrikaları 2020 Olimpiyatları'na sporcu yetiştirecek. Türkiye’de 13 adet “Sporcu Fabrikası” kurulacak olup, bunlardan 3 tanesi İstanbul’a, 2 tanesi Ankara’ya diğerleri de sırasıyla Bursa, Diyarbakır, Gaziantep, Kocaeli, Malatya, Rize ,Samsun ve Tekirdağ’da olacak. İstanbul’a kurulacak olan bu fabrikalardan biride Büyükçekmece’de olacak. Sporcu Fabrikaları 5 dönüm arazi üzerine kurulacak olup, yaklaşık maliyeti 10 Milyon Liradır. Bu salonlarda, takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri gerçekleştirilecek. Sporcu Fabrikaları 7 gün 24 saat açık bulundurulacak' bilgisini verdi.

 

Gençlik merkezleri kurulacak

 

Spor Bakanı Kılıç Bakanlık bünyesinde kurulacak gençlik merkezlerinden birnin Büyükçekmece'de açılacağını müjdeleyerek, 'Gençlik Merkezleri, gençlerimizin çalışma hayatı ve okul dışı serbest zamanlarını sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile değerlendirmelerini sağlayan, bunlar için ortam hazırlayan ve faaliyet gösteren resmi kurumlardır. Fıtnıss merkezleri, el becerileri, bireysel çalışmalar, tiyatro, dans, halk oyunları, kütüphanesi, bilgisayar salonları, bilardo masa tenisi ve bir çok alanda faaliyet verip bölge gençlerini ücretsiz il dışı gezileri düzenler' diye konuştu.

 

Dev spor kompleksi geliyor

Bakan Kılıç son olarak Büyükçekmece'ye dev bir spor kompleksi yapılacağını ifade etti. Kılıç, 'İçerisinde basketbol, voleybol, yüzme havuzu, mücadele sporları vb. 15 branşın yapılacağı spor kompleksi. Uluslar arası müsabakalara ve okullar arası spor müsabakalarına ev sahipliği yapacaktır. Halkın ücretsiz spor yapabileceği dev tesis Büyükçekmece’ye hayırlı olsun' dedi.




 

 

 

 

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.