Tarih: 01.01.0001 00:00 659

Mimarsinan’a yeni moda

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, yeni dönemde Mimarsinan’da yapılması planlanan yerinde dönüşümün planlarına dair ipuçları verdi.

Mimarsinan’a yeni moda
 Başkan Akgün, Mimarsinan Mahallesi’ndeki hanımların yoğun katılım gösterdiği toplantıda önümüzdeki süreçte yapılması planlanan projeleri anlattı.

Son aşamaya geldik

Mimarsinan’da vatandaşların evlerini yenilemeleri yönünde yapılan teşvik niteliğindeki planlamanın önümüzdeki süreçte Mimarsinan’ı küçük bir İtalyan kasabasına çevireceğini söyleyen Akgün, planlama çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirtti.

Yaptıklarımızı Yeterli GörmüyoruzMimarsinan’da uygulanacak projeyle bölgedeki gayrimenkullerin değerinin büyük ölçüde artış göstereceğini hatırlatan Akgün, Mimarsinan’ın yeni çehresi ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Mimarsinan Mahallesi’nde zorunlu olarak yapmamız gereken çalışmaların büyük bir kısmını tamamladık. Ancak yaptıklarımızı hiçbir zaman yeterli görmedik. Yerel yöneticiler, sadece yapmak zorunda olduklarını yaparlarsa kentlerin önünü açamazlar. Bu anlayış çerçevesinde her zaman çağın gerektirdiği ölçüde planlamalar yapıyoruz. Mimarsinan Mahallesi konum olarak İstanbul’un en değerli arazilerinden birisinin üzerinde olmasına rağmen çok eski bir yapılaşma olmasından dolayı yenilenmesi gerekmektedir.

İstanbul’a Yeni “Moda”

'Bu kapsamda önemli bir planlama hazırladık. Yapılan planlamada Mimarsinan’ın eski dokusunu koruyacağız ve merkezini trafiğe kapatacağız. Kaldırımları, çeşmeleri, evleri ve yolları eski İtalyan mimarisine uygun bir şekilde yaptıracağız. İstanbul’un yeni Moda'sını Büyükçekmece’de planladık. Hedefimiz Büyükçekmece’nin şehir estetiğini üst seviyeye çıkarırken aynı zamanda vatandaşlarımızın da kazanmasını sağlamaktır. Birlikte büyüyüp birlikte kazanacağız.”dedi. 




 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.