Tarih: 19.03.2014 18:33

Sertifikalı Polisler

Facebook Twitter Linked-in

 Belediye Nurettin Topçu Kültür Merkezinde düzenlenen sertifika törenine Belediye Başkanı Osman Develioğlu, İl Afet Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan, İlçe Emniyet Müdürü Nazım Dorak, Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Dr. Hakan Bahadır, İl Arama Kurtarma Birliği yöneticileri ve personelinin yanı sıra arama kurtarma eğitimi alan emniyet mensubu polisler ve stk gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

 

İnsan hayatı para ile ölçülemez 

Bahçelievler’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki personeli ve sivil savunma gönüllülerini arama kurtarma eğitimden geçirilerek, olası doğal afetlerde görev alabilmeleri için çaba gösterdiklerini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, “ Depremde bilinçli olmamız lazım. İşte bu eğitimler onun için çok önemlidir. Bu eğitime katılan herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız her ne kadar bilgi sahibi ise deler bu bilgilerini genişleterek arttırdılar. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız işlerden biriydi, her sokaktan en az bir kişinin eğitim almasını hedefledik. Arkadaşlarımıza bin beşyüz kişi olan hedefimizin çok çok üzerine çıktık, bu sayımızı sürekli eğitimlerimizle arttıracağız. İnsan hayatının değeri para ile ölçülmez. Yaptığımız yatırım ve tüm çalışmalar tek bir insanımızın hayatının kurtulmasına vesile olsa biz amacımıza ulaşmışız demektir. Van depreminden 102 saat sonra ekibimiz tarafından İmdat’ın kurtarılması buna en güzel örnektir. Çalışmalarımız İstanbul’a örnek olduğu halde biz bunu yeterli görmüyoruz. Alınan bilginin hiçbir zararı olmaz ama, bu eğitimlerde aldığımız bilgileri hiçbir zaman kullanmamamız dileğiyle eğitim alan tüm vatandaşlarımızı yeniden tebrik ediyorum. “ dedi. 

Bu bir vebaldir

Törene katılan İl Afet Acil Durum Müdürü Gökay Atilla Bostan, ‘39 ilçe ile irtibatımız aralıksız sürüyor ama bu ilçelerin en önünde Bahçelievler Belediyesi gelmektedir. Bu da bizleri inanılmaz derecede mutlu ediyor’ diyerek başladığı konuşmasında; “İstanbul’un tüm kurumları İstanbul’u depreme hazırlama gayreti içindedir. İstanbul Valiliği olarak, haberleşme sistemlerinin iyileştirilmesinden, afet yönetim bilgi sistemine, eğitim faaliyetlerinden, kamu binalarının depreme dayanıklı hale getirilmesine bir seri faaliyet içerisindeyiz fakat bu yeterli değildir, her kurum kendisine verilen yetki çerçevesinde görevlerini eksiksiz yerine getirme zorundadır. Bu bir vebaldir.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —