Tarih: 01.01.0001 00:00 158

Zafer için yarıştılar

Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Çanakkale Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlenen yat yarışlarına katıldı.

Zafer için yarıştılar
 Büyükçekmece Yelken Kulübü’nün bu yıl düzenleme başladığı yat yarışları serisine çok anlamlı bir yarışla devam edildi.

Mermili plaket dikkat çekti

Büyükçekmece Koyu’nda Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden şehitlerimiz için yelken açan yatlar, Nusret Mayın Gemisi’nin flamalarını dalgalandırdı. Yarış öncesinde Kahraman Mehmetçiğin o günkü istihkakı olan şekersiz üzüm hoşafı, tayinli ekmek ve buğday çorbası yarışa katılan yelkenci ve halka ikram edildi. Ayrıca, Akgün ve yarışa katılan yelkenciler Çanakkale’den getirilen mermili plaket verildi.

Akgün’e şapka gönderdi

Organizasyonda Kıbrıs gazileri de onur konuğu olarak yerlerini aldılar. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Tekirdağ zırhlısı da açığa demir attı ve yarışa katılan yarışmacılar ile Akgün’e armağan olarak şapka gönderdi. Yarışları başlatan Akgün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bu zaferi konu alan organizasyonun düzenlenmesinden dolayı mutluluk duydum. Bu vatan için canını veren Kahraman Mehmetçiğe Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.