BAĞCILAR 28.03.2014 15:39:00 223 0

Kitap okuyana ödül var

Bağcılar Belediyesi Bilge Kadın Platformu’nda 2013 yılında 13 Bilgi Evi ve 9 mahalle konağında en çok kitap okuyan 90 kişi ödüllendirildi.

Kitap okuyana ödül var
 Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki program “Bilge Kadınlarla Söyleşi”  ile başladı. Psikolog Zeynep İnce yaptığı konuşmada kadınlarla yaptığı ilk toplantıda büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade etti.

Dün dünde kaldı

 Okuyan kadınların kitabın yazarı ve konusu hakkında geniş bilgi sahibi olduklarını fark edince mutlu olduğunu anlatan İnce, “Kadın okuyucularla yaptığımız görüşmelerde kendilerini çok iyi ifade ettiler. Kendilerinin işe yaradığını fark ettiklerinde iyi bir eş ve anne olduklarını da dile getirdiler. “ dedi. Okuyucuların platformda kendi mutluluklarını sağlayacak her şeyi yakaladıklarının altını çizen İnce, “Eşleriyle aralarının düzeldiğinden bahsediyorlar.  Eşleri eve geldiğinde güler yüz gösterdiklerini ve olumlu davranış sergilediklerini belirttiler. Eşlerine ve çocuklarına daha güler yüz gösterdiklerini ifade ettiler. Hazreti Mevlana’nın, ‘Dün dünde kaldı yeni şeyler söylemek lazım cancağızım’ sözünü hatırlatan Asiye Toraman ise kitap okuyarak kendilerini daha çok tanıma imkanı bulduklarını belirterek komşuluk,  arkadaşlık duygularının geliştiğini ve arkadaşlarına da kitap okumayı tavsiye ettiklerini anlattı. Ayten Demirkıran da Allah’ın insanlara ilk emrinin ‘oku’ olduğunu hatırlatarak,  “Bununla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Kırmızı Başlıklı Kız, Takvim Yaprağı, gazete ne varsa hepsini okumalıyız.” dedi.  Eşi ve çocuklarıyla ilgilendikleri için kendilerine vakit ayıramadıklarını anlatan Demirkıran, Platforma katıldıktan sonra kitap okuma alışkanlığı edindiğini söyledi. Demirkıran, “Artık kendimize de zaman ayırıyoruz. Kitap okumakla mutlu olmayı öğrendik. Artık her şeye pozitif bakmasını öğrendik. Evde çocuklarımızın derslerine yardım ediyoruz onlara yanlışlarını gösteriyoruz. Bir kadın kendisini değerli hissetmek istiyorsa kitap okumalı.”

Banu Köksalan ise okuma kampanyasına başladıktan sonra kitap okuma alışkanlığı edindiğini anlattı.  Bağcılar Belediyesi’nin bu konuda çok önemli programlar düzenlediğini anlatan Köksalan, “Bu programlara katılarak sosyal ve kültürel olarak kendimizi geliştiriyoruz. Arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde okuduğumuz kitapların konularını tartışıyoruz. Becerilerimizi geliştiriyoruz. Kelime hazinemiz geliştikçe çevremizle ve ailemizle daha sağlıklı ilişki kurabiliyoruz.” şeklinde konuştu. 

250 bin kitap gönderdik

Programın sonunda Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı ile Muhterem Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın eşi Emine Çağırıcı tarafından kütüphane faaliyetleri ile Bilge Kadınlar Platformu kapsamında 2013 yılında Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri ve 9 Mahalle Konağı’nda en çok kitap okuyan 90 kişiye ödülleri verildi. Ayrıca Emine Çağırıcı Bilge Kadınlar Söyleşi’si katılımcılarına çiçek verdi. Ödül töreni sırasında konuşan Subaşı, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın, 65 bin kitabı ilçe sakinlerinin istifadesine sunduğunu ve bir kısmını da dijital ortama aktardığını belirtti.  Engelliler Sarayı’nda görme engelliler için sesli kütüphanenin hizmete sunulduğunu anlatan Subaşı, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğiyle 250 bin adet kitabı ülkemizin değişik il ve ilçelerindeki kardeş okullara gönderdik.” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da şanslı bir ilçede yaşadıklarını belirterek, “Bu kadar çok okuyan ve bilgi sahibi olan kadınlarımız var. Çok saygıdeğer bir iş yapıyorsunuz. Okul müdürlüğü yaptım dönemlerde veli toplantılarına hep anneler gelirdi. Babalar gelmezdi. Burada da yükü yine sizler sırtlamışsınız. Bu görev size verilmiş. Aile ne kadar kültürlü ve güçlüyse gelecek nesiller de kaliteli ve bilgili yetişecektir.” şeklinde konuştu.

 

 


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.