BÜYÜKÇEKMECE 28.03.2014 17:49:00 742 0

5 Yıldızlı Meclisini tanıttı

Büyükçekmece’nin her mahallesinden temsilcilerle oluşturduğu meclis üyesi listesi ile yerel bir parlamento kurmaya hazırlanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, yüzde 96’sı üniversite mezunu olan meclis üyesi adaylarıyl

5 Yıldızlı Meclisini tanıttı
 Meclis üyesi adaylarının listesini hazırlarken, birinci önceliğini eğitimden yana kullanan Akgün, tanınmışlık, dürüstlük ve insan sevgisi kriterlerini göz önünde bulundurarak adaylarını belirledi.

9 bayan aday var

40 yaş ortalamasına sahip olan meclis üyesi adayları arasında 9 hanım yer aldı. İsviçre HES Mezunu sosyal kültürel destek uzmanı Coşkun Tanış, İTÜ Türk Musikisi Mezunu olan ve Amerika, Kanada, Avustralya ile Avrupa’nın birçok bölgesinde binin üzerinde konser düzenleyen Emre Sarısaltıkoğlu ve uzun zamandan bu yana Ankara Muhtarlar Federasyonu’nda yönetiminde görev alan İbrahim Işık kontenjanda yer alan isimler oldu.

Altınok birinci sırada

Ankara Mülkiye Mezunu olan ve Büyükçekmece’de 5 yıl boyunca kaymakamlık görevi yaptığı sürede her kesimin sevgi ve saygısını kazanan Hayrettin Altınok birinci sırada yer aldı. Girne Amerikan Üniversitesi Turizm ve Konaklama İşletmeciliği Bölümü mezunu olan ve halen meclis üyeliği görevini sürdüren Ahmet Şahin 2'nci sırada ve Girne Amerikan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nü bitiren ve uzun zamandan bu yana bölgede mimarlık yapan Tarık Erdoğan 3'üncü sırada yer aldılar. Cerrahpaşa mezunu olan ve Büyükçekmece Kolan Hastanesi’nde Başhekimlik görevini yürüten Dr. Önder Yüksel Eryiğit 4'üncü sıraya, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu Mezunu Fahrettin Altıntaş 5'inci sıraya ve A.Ö.F. İktisat eğitimi alan CHP Büyükçekmece Kadın Kolları Başkanı Dilek Tekin 6'ncı sıraya yerleştirildiler.

Tecrübeli isimler var

Eğitimcilik hayatında onlarca ödüle layık görülen enstitü öğretmenlerinden Cemal Kaya 7'nci sırada, İzzet Baysal Üniversitesi Mezunu olan ve bölgenin sevilen iş adamlarından Ersel Yazıcı 8'inci sırada, Büyükçekmece’nin tanınmış diş hekimlerinden Emine Demirci 9'uncu sırada yer aldılar. Türkiye çapında önemli bir mimar olan Muharrem Aziz Zengin 10'uncu, Doğu Akdeniz Üniversitesi mezunu İletişim Uzmanı Selda Gidiş Uzkan 11’inci, 25 yıldır Büyükçekmece’de ticaret yapan ve spor kulübü yöneticiliği tecrübesi bulunan Hüseyin Ekici 12’inci sıraya alındılar. Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu İş Adamı Haluk Halvacıoğlu 13’üncü, STK yöneticiliğinin tecrübeli isimlerinden olan Mustafa Aydın 14’üncü, Vergi ve Türk Ticaret Kanunu’nda bilirkişi olan Funda Maral 15’inci sırada yer aldılar.

Tabana Hitap Edecek Yönetim

16’ıncı sırada Muzaffer Sönmez, 17’inci sırada Cahit Eryeli, 18’inci sırada Celal Karayazı, 19’uncu sırada Hasan Şevki Çiftçi, 20’nci sırada Kadir Yıldıray Çoruhlu, 21’inci sırada Abdurrahman Tayyar, 22’inci sırada Kemal Duran, 23’üncü sırada Şengül Selvi, 24’üncü sırada Deniz Dilşat Güven, 25’inci sırada Mustafa Özden, 26’ıncı sırada Şermin Önal, 27’inci sırada Nurşen Sarızeybek, 28’inci sırada Berru Atlıhan Dağ yer aldılar.

Hizmet edecek bir listemiz var

Mimarlar, öğretmenler, gazeteciler, işletmeciler gibi her alanda hizmet verebilecek bir ekip ile halkın tabanına hitap edecek, seçilecek noktada 5 tane eğitim düzeyi üst seviyede olan hanımın görev yapacağı bir yönetim kuracaklarını söyleyen Başkan Akgün şöyle konuştu: “İçerisinde çok değerli mimar, mühendis, eğitmen, doktor gibi farklı alanlarda görev yapan ve Büyükçekmece’ye hizmet edebilecek isimlerden oluşan bir meclis üyesi listesi hazırladık. Meclis üyelerini farklı mahallelerden oluşturarak, Büyükçekmece’de yerel bir parlamento kurmayı hedefledik. Oluşturacağımız yerel parlamentonun eğitim seviyesi, Türkiye’yi yöneten Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yapan parlamenterlerden daha üst seviyede. Eğitimi ile kültürü 5 yıldızlı bir meclis oluşturuyoruz.” 





12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.