Tarih: 01.01.0001 00:00

Otomobile internet geliyor!

Bosch, Otomobilleri internetin aktif bir parçası haline getirip ağa bağlayarak mobilitenin konfor, güvenlik ve etkinliğini geliştiriyor.

Otomobile internet geliyor!
 Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, “Otomotivde ağa bağlanabilirlik yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor; bugüne kadar, otomobiller çevrelerinden ayrılmıştı ama şimdi bu ikisi etkileşim içinde olacak” Yirmi yıl önce bilgisayar dünyasında devrim yapan internet, önümüzdeki birkaç yıl içinde otomobillerde yeni bir çağ açmaya hazırlanıyor. Bosch, otomobilleri internetin aktif bir parçası haline getirip sürücülere fayda sağlarken, otomobilleri ağa bağlayarak mobilitenin konfor, güvenlik ve etkinliğini geliştiriyor. Bu konuda da üç stratejik hedef güdüyor: İnterneti sezgisel bir araba içi deneyim haline getirmek, otomobilleri internete bağlayarak sürücü destek fonksiyonları oluşturmak ve araçları trafik altyapısı ile aynı ağa bağlamak… Gerekli teknolojiler üzerinde yoğun şekilde çalışan Bosch, araç içinde sanal dünyayı fiziksel dünyaya bağlamayı planlıyor. Örneğin, ön camı arabanın ana ekran alaı haline getirerek araç hakkındaki tüm bilgilerin yanı sıra çevresi ile ilgili verileri de sürücünün görüş alanı içinde topluyor.

Hedef 1: İnternetin, aracın bir parçası haline getirilmesi
Dijitalleşme her geçen gün daha fazla insanın yaşamını değiştirirken, bağlanabilirlik de otomotiv sektöründe bir megatrend haline gelme yolunda ilerliyor. Bosch mühendisleri de hem sezgisel hem de sofistike çözümler üzerinde çalışıyor. Bunlardan biri de, iPhone ve Android akıllı telefonları araca entegre ederken, telefon ekranının aracın ana ekranında gösterilmesini sağlayan ve uygulama kullanımını çok daha kolay, güvenli ve rahat hale getiren MySpin sistemi…
Bosch interneti cep telefonlarının yardımı olmaksızın da otomobilde kullandırıyor. Geleceğin Bosch hizmetleri elektrikli otomobil sürücülerini en yakın şarj alanına yönlendirerek istasyon arama derdinden kurtarırken, aynı zamanda sürücülerin en yakın park alanını rezerve etmesini sağlayarak buraya yönlendiriyor. Hatta Bosch, eHorizon sistemiyle, güç aktarım organlarını dahi internete bağlıyor, mekatronik dünya ile dijital dünyayı bir araya getiriyor. Bosch'un 2012 yılında ticari araçlar için pazara sunduğu eHorizon sistemi gereksiz hızlanma ve yavaşlamayı önlemeyi hedefliyor. navigasyon yazılımı yol durumunu ön görerek aracın hangi durumlarda yüksek yakıt tasarruflu Moda geçmesi gerektiğini araç ile paylaşıyor. Yol durumunu ön görerek yapılan hızlanma ve yavaşlamalar ile sürücüler % 15' e kadar yakıt tasarrufu sağlayabiliyor.
Hedef 2: Araçların internetin bir parçası haline getirilmesi
Araçlar sadece internetteki bilgileri kullanmayacak, aynı zamanda çevresi için bir bilgi kaynağı haline gelecek. Araçları internete bağlarken, verilerin korunmasını temel bir koşul olarak gören Bosch veri güvenliğini, araçların internete bağlanmasından sonra sağlayacağı yararları dikkate aldığımızda alınabilir bir risk olarak değerlendiriyor. Bu amaçla da, araçlara özel hazırlanmış güvenlik çözümleri geliştiriyor. Her bir taşıtın gelecekte başlı başına bir sensör haline gelerek çevresi hakkında bilgi toplaması, bunları diğer taşıtlar ve bir sunucu ile paylaşması öngörülüyor.
Hali hazırda araçların kendi çevreleri ile iletişimde bulunduğu aplikasyonlar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi eCall; 2015 yılında Avrupa Birliği ülkelerinde zorunlu hale geliyor. Kaza olduğunda, araç otomatik olarak acil servisi arıyor; sistem hava yastığı sensörleri tarafında aktive ediliyor. Bu sistem, acil servislerin kazaya ulaşım sürelerini şehir dışında % 50, şehir içinde % 40 oranında azaltıyor.İlerleyen dönemde, kullanım koşullarına göre araçlar analiz edilerek aracın hangi parçasının ne zaman değişmesi gerektiği öngörülebilir olacak.
 
Hedef 3: Otomobilin nesnelerin internetinin bir parçası haline getirilmesi
Otomobilin internete bağlanması, yeni bir dönemin başlangıcına işaret ediyor. Optimum mobiliteyi sağlamak üzere, altyapısı dahil tüm bir şehir ağa bağlanabiliyor. Hizmet aracılığını içeren Bosch platformları, toplu ulaşım, elektrikli otomobil kiralama ve eBike kiralama şirketlerinin entegre bir mobilite hizmeti sunmasına imkan veriyor. Müşterilerin elektrikli otomobillerini farklı şirketlere ait şarj noktalarında şarj etmesine ve ödemelerini normal elektrik faturaları üzerinden rahat şekilde yapmasını sağlamaya yönelik bir dolaşım sistemi olan Hubject ile Bosch, faaliyetlerini elektromobilitenin de ötesine taşıyor.
Tüm bunların yanında Bosch tüm bir şehri nesnelerin internetine nasıl yerleştirilebileceği üzerinde de çalışıyor. Bosch dijital ağa bağlama teknolojisi, 2013 Kasım ayının ortasından bu yana Monako'da faaliyet gösteriyor. Otomotiv bağlanabilirliğini küresel bir pazar olarak değerlendiren Bosch, ağa bağlı taşıtların, trafik akışını yüzde 80'e kadar iyileştirebilmesi veya yaşlılar için güvenli, rahat mobiliteyi güvence altına alması için çalışmalarına devam ediyor. Bosch, çalışmalarında, sadece küresel otomobil üreticileri ile değil aynı zamanda Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya'da diğer sektörlerdeki yenilikçi şirketler ile de yakın bir diyalog içinde bulunuyor.

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Serenay Sarıkaya'nın yeni dizisinin fragmanı yayınlandı

AK Parti ve CHP’de değişim rüzgarı!

Altay ; Yarım Kalan İşleri Tamamlayacağız.

Aydilge sözünü tuttu

Gümrük'ten 8 Milyar TL'lik rekor yakalama!

İşsizlik verileri açıklandı

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

ENGELLİ VE YAŞLILARA BAYRAM TIRAŞI

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.