Tarih: 12.04.2014 15:56

Her yaşa, her ayağa; MUYA

Facebook Twitter Linked-in

 Yirmili yaşlarındaki iki çocukluk arkadaşının girişimcilik öyküsü ile başlayan hikaye, gençlerin baba isimlerinin baş harfleri alınarak MUYA’nın doğmasıyla bir serüvene dönüşür.  İstanbul Yenibosna'da küçük bir atölyede 15 işçi ve 3 idari personelle, günde 7 bin çift üretim kapasiteyle 1995'te yürüyüş başlar. MUYA, bugün İstanbul Gürpınar'daki modern tesislerinde yüzlerce işçi ve 100 kişiye yakın idari personelle sektörünün liderlerinden biri olmayı başardı.

 

“Faizin girdiği yere bereket girmez”

İlk üretimlerine 15 işçi ve 3 idari personel ile start verdiklerini ifade eden Muya Yönetim kurulu üyesi Özkan Acar, “Günde 7000 çift kapasiteyle İstanbul Yenibosna’daki küçük bir atölyemizde yönetim kurulu başkanımız ve varlığından gurur duyduğum babam Yaşar Acar’dan aldığımız terbiye ve çalışma ahlakı ile bugünlere geldik. Babam; “ Kendi öz sermayeniz kadar çalışın ve üretin, kredi ve borç para gelecekte kolay para kazanmak uğruna kendinizden ve kalitenizden ödün vermenize sebep olur, faizin girdiği yere bereket girmez” derdi. Bizde öyle yaptık, başardık ve 20 yıllık iş hayatımızda alnımız ak, başımız dik çalışmayı ilke edindik.  Türk cumhuriyetleri Kazakistan, Kırgızistan gibi Dünya’ nın birçok ülkesinde satış ofisleri açarak kalitemizi Dünya ile buluşturduk. Türkiye’de Poliüretan terlik dendiğinde MUYA markası akla geliyor” dedi.

 

 “Dürüst olun, çok çalışın ve Allah’a inanın”

Acar; “Kaliteden ödün vermeyerek çalıştık ve Allah’a şükürler olsun karşılığını 15 işçiyle başlayan küçük bir kararımız bugün şubelerimiz dahil olmak üzere, binlerce işçi ve yüzlerce idari personelle  dev bir markaya dönüşmüş durumda. İstanbul Gürpınar’daki 30.000 metrekare alan içerisinde bulunan MUYA üretim tesislerimiz sadece Türkiye’yi giydirmiyor, Dünya’ nın bir çok ülkesini de giydiriyor ve biz bununla gurur duyuyoruz. Babam ve en büyük destekçimiz; “Dürüst olun, çok çalışın ve Allah’a inanın” der bu çizgide ilerliyoruz. MUYA kendi markalarının yanı sıra PIERRE CARDIN ve FENERBAHÇE`nin terlik ve sandalet; ŞİRİNLER ve SNOOPY`nin terlik, sandalet ve ayakkabı lisanslı üreticisidir. Termo Taban tesisi kuran MUYA firması ayakkabı yan sanayisindeki üretimini de böylelikle bir kez daha artırmıştır”

 

“Ayak sağlığı önceliğimiz”

“Günlük yaşam koşullarında insanların yaşam kalitesini arttırmayı hedefledik, ayak sağlığı önceliğimiz oldu. Üretimlerimizde talep, istek ve sağlık aşamalarını ön planda tutarak geleceğe güvenle yürümeye devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz kaliteye ve yaşam standartlarına göre fiyatlarımız çok uygun. MUYA olarak felsefemiz budur. Karlılığı, kaliteyi belli bir oranda tutup tüketimi çoğaltmak. Kaliteli mal üretip, hesaplı satarsanız her zaman kazanırsınız. Bestwalk markalı tamamen deri, en iyi kalitede, konforlu yürüyüş ayakkabıları, çelik burunlu, çelik tabanlı, anstatik Yellowroad markalı iş güvenliği ayakkabıları üretiyoruz. Bu ürünlerimizi de yalnızca mağazalarımızda sunuyoruz. Doktor ve hemşireler için antibakteriyel ve deri yeni bir sabo grubu ürettik. Tabanına topuk dikenine faydalı olabilecek bir yastık koyduğumuz terlik ürettik, ayakta süspansiyon etkisi yaratıyor” dedi.

 

“Beylikdüzü Türkiye’nin gözbebeği”

İstanbul’da hızla değer kazanan ve değişen ilçelerden biri olan Beylikdüzü’nde iş ve siyaset hakkındaki görüşlerini sorduğumuz Özkan Acar; “ Beylikdüzü Türkiye’nin ciddi KOBİ’lerinin yer aldığı İstanbul’un sanayi alanındaki nabzının hızlı attığı ilçelerden biridir” diyerek başladığı açıklamasında ilçenin Deniz ve Göl manzarasıyla buluşmasının bu hızlı değişime katkı sunduğunu ifade etti. Acar; “Beylikdüzü Türkiye’nin gözbebeği. İlçemizde Türkiye’de ilk 500 içerisinde yer alan sanayi kuruluşları var. Gelişimde sanayi alanları konusunda bazı sıkıntılar yaşanmışta olsa, sanayicinin ilçeye kattığı özellik göz ardı edilmiyor. Bu özellik ilçe topraklarına değer katmaya devam ediyor. Yeni belediye başkanımıza görevinde başarı dolu günler diliyorum. İlçe için yapılacak her çalışma ve proje halkın takdir ve beğenisine bırakılacaktır. Üretmek ve çalışmak ilçeye değer katmak için yerel yönetimler, ilçede yaşayan sanayici, eğitimci, küçük esnaf ve vatandaş ile iletişim halinde olmalıdır” dedi.

 Haber: Filiz KELEŞ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —