Tarih: 17.04.2014 12:25

Fatih Koleji Avrupa'yı Gezmeye Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

 Programa Silivri Fatih koleji öğretmenlerinden Bilgisayar öğretmeni Abdullah Eraslan, Müzik öğretmeni Erkin Sefer ve İngilizce öğretmeni Numan İleri katıldı. Ve kendi ifadeleriyle gezinin ayrıntıları;

Kış Sporları Kayak Merkezilerine Gezi

'Finlandiya gezisinin ilk günü, Finlandiya'nın başkenti Helsinki ye indik ve karayolu ile yaklaşık 80 km uzaklıkta bulunan şirin bir şehir olan Lahti'ye vardık. Burada bizi misafir eden okul idarecileri karşıladı. Program süresince kalacağımız otele yerleştikten sonra ilk olarak kış olimpiyatlarının da yapıldı harika bir kayak merkezine gittik ve burada Kayak Müzesini gezdik. Finlandiya kış sporları konusunda köklü bir geçmişe sahip ve kayak, tarih boyunca hayatlarının bir parçası olmuş. Kayak merkezindeki tanışma ve güzel bir akşam yemeğinin ardından otelimize döndük. Bahsetmeden geçemeyeceğim; akşam yemeğinde ilk defa tecrübe ettiğimiz geyik etinin tadı hala damağımızda.

Ortak Ülkelerle Hediyeleşme ve Müzik Öğretmenimizden Kanun Ziyafeti

İkinci günü  Comenius ortaklık projesine üye 9 ülke Lahti’deki okulda toplandı. Ülkelerin kendilerini tanıtmalarının ardından Finlandiya' da bizi misafir eden okulun müdiresine ve koordinatörlere hediye takdimi yapıldı. Hediyeleşmenin ardından tüm misafirler ile konferans salonuna geçildi. Burada bizleri harika bir sürpriz bekliyordu. Okulun anasınıfından lise son sınıfına kadar tüm öğrenciler bizleri alkışlarla karşıladılar. Her ülke kendini tanıttıktan sonra öğrenciler bizlere hazırlamış oldukları müzik ziyafetini sundular. Müzik öğretmenimiz Erkin Seferin de sunduğu kanun taksimi bolca alkış aldı. Özellikle hazırlamış olduğu Fin şarkısını kanun eşliğinde çalması programın en muhteşem anıydı. Çünkü herkes coşkuyla şarkıya eşlik etti ve bizlere teşekkürlerini ayrıca sundular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —