Tarih: 01.01.0001 00:00 158

Şehitlerimizle Birlikte Yaşıyoruz

Bağcılar Belediyesi’nin kültürel ve sosyal projelerinden olan Çanakkale Şehitliği Ziyaretleri bu yıl da ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle başladı. Proje kapsamında hafta içi öğrenciler hafta sonu ve resmi tatil günlerinde de ilçe sak

Şehitlerimizle Birlikte Yaşıyoruz
 Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’nin hizmete açıldığı Bağcılar ilçesi manevi şahsiyetlerin ve mekanların tanıtılması amacıyla önemli projeleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda hazırlanan projeyle Haziran ayına kadar 15 bine yakın ilçe sakini Çanakkale’ye götürülecek.  Ziyaretçiler rehberler eşliğinde tarihi ve kültürel değeri olan mekanlarla Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret edecekler.

21 Nisan’da başlayan geziler kapsamında ziyaretçiler her gün 5 otobüsle günübirlik olarak Çanakkale’ye götürülüyor. Gezilere ortaokul 8’inci sınıf ve Lise 11. sınıf öğrencileri ile Bağcılarlı ilçe sakinleri katılıyor.

ŞEHİTLİKLER VE MÜZELER GEZİLİYOR

Gezi sırasında 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı, Seyit Onbaşı Tabyaları, Şahindere Şehitliği, Büyük Şehitler Abidesi, Seddülbahir Müzesi, Yahya Çavuş Şehitlik ve Mevzileri geziliyor. Sertifikalı rehberler gezide ziyaret edilen yerler ve tarihi kişilerle ilgili bilgi veriyorlar. Rehberler ayrıca Albayraksırtı, Kanlısırt, Anzakkoyu, Siperler, Kemal Yeri Yazıtı, Kavaktepe, Soğanlıdere Şehitlikleri’ni otobüs gezisi sırasında ziyaretçilere tanıtıyorlar. Öğrencilerin Çanakkale gezisi 5 Haziran, ilçe sakinlerinin ise 28 Haziran tarihinde tamamlanacak.

ŞEHİTLERİMİZE OLAN GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRİYORUZ       

Bağcılar Belediyesi Şehitler Parkı ve Çanakkale Zaferi Müzesi’ni geçtiğimiz Mart ayında hizmete açtıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, milletlerin hayatlarında önemli dönüm noktaları olduğunu belirterek, “Yakın tarihimizin kader anı Çanakkale muharebelerinde milletimiz büyük bedeller ödeyerek, tarihe altın harflerle yazılacak bir imtihan vermiştir. Çanakkale batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine bütün bir milletin kalbinin attığı yer olmuştur. 99 yıl önce tarihin en donanımlı, çok uluslu ordularına karşı, kıt imkânlarla kazanılmış bu büyük zafer, bu günümüze ve yarınlarımıza ışık tutmalıdır. Milli Şairimiz Mehmet Akif’in mısralarında ifade ettiği gibi, şehitlerimiz ve gazilerimiz için yapabileceğimiz her şeyin, onlar için az geleceğinin farkındayız. Ama onların kanlarıyla yazdığı bu büyük zaferden kendimiz için çıkaracağımız büyük dersler var.” diye konuştu. Çanakkale Şehitliği’ne her yıl ziyaretler düzenlediklerini anlatan Başkan Çağırıcı, “Bağcılar’da Çanakkale’yi görmeyen kimse kalmayıncaya kadar bu ziyaretlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.