Tarih: 02.05.2014 12:01

Kutsal Emanetler Esenler’de

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Vatan İlmi Araştırmalar Derneği, Kutlu Doğum özel programı düzenledi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş, Peygamber Efendimiz’in torunlarından Cemil Halim, Cemal Sakır, İlahiyatçı-yazar Hıdır Kartal, Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Coşkun Şahin ve binlerce vatandaş katıldı.

“Ben Muhammed’e (Aleyhisselam) Gönülden Bağlıyım” konulu program, İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Dünya Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması birincisi Hafız Ahmet Sarıkaya ve Ortadoğu Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması birincisi Lübnanlı Hafız Maruf Karanu Kur’an-ı Kerim tilaveti verdi.

Kutlu Doğum Ameline Devam Ediniz

Programda bir konuşma yapan Peygamber Efendimiz’in torunlarından Cemil Halim, meydanı dolduranlara “Peygamber Efendimiz’in yolu ve sevgisi üzerinde kalınız. Bu güzel vatanınızı fitnecilerden koruyunuz” tavsiyesinde bulundu. Resulullah’a duyulan sevginin Esenler’de paylaşılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Halim, “Kutlu Doğum ameline devam ediniz, ondan geri kalmayınız” dedi. Kıyamet günü Peygamber Efendimiz’in ümmetine yardım edeceğini söyleyen Halim, “Peygamber Efendimiz bize anne babamızdan daha şefkatlidir” diye konuştu. Halim, konuşmasının sonunda meydanı dolduran vatandaşlarla hep bir ağızdan Kelime-i Şahadet getirdi.

O’nun Kadar Sevilen Görülmemiştir

Halim’in ardından söz alan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, “O’nun kadar seven, O’nun kadar sevilen insanı dünya görmemiştir, tarih yazmamıştır” dedi. Şekerci, “O’nun ahlakıyla ahlaklananlar Hz. Ömer oldular, Hz. Ebubekir oldular, Hz. Osman oldular. Mevlana, Fatih oldular, cihana ferman okudular. Bizler de O’nun yolunda olmaya çalışalım” şeklinde konuştu.

15 Asırdır Unutulmuyor

Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise, “O ne büyük insan ki 15 asırdır unutulmuyor, O’nun doğumunu kutluyoruz” dedi.  “Hz. Peygamber’i anlamak için O’nun hadislerini anlamak gerekiyor” diyen Ünal, programı düzenleyenlere teşekkür etti.

Şereflerin En Büyüğü

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, söze “Allah’a hamd ediyoruz, şükrediyoruz ki şehrimizin her bir köşesinde Hz. Peygamber’i anıyoruz” diyerek başladı. “Biz bu topraklarda Hz. Muhammed’den, Ebu Eyyub el-Ensari’den, Fatih Sultan Mehmet’ten aldığımız inançla, güçle yürüyoruz” diyen Göksu, “Bu topraklar çok kıymetli. Yeryüzünün neresinde bir adaletsizlik varsa bu coğrafyanın insanı acısını yüreğinde hissediyor” şeklinde konuştu. Göksu, konuşmasının sonunda, “O nerede anılırsa manevi iklimiyle bizim yüreğimizi kucaklıyor. Bizim için şereflerin en büyüğü, O’na hizmet etmektir” dedi.

Dünya’da Adaleti İstiyoruz

Programda son konuşmayı yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, “Bu ülkede meydanlarda Hz. Peygamber’in ismi zikrediliyorsa, naatlar okunuyorsa bunda sizin katkılarınız var” dedi. İslâm dünyasının birlik ve beraberlikten ayrılamaması gerektiğini söyleyen Aşkın Bak, “Biz İslâm dünyasında adaleti istiyoruz. Dünya’da adaleti istiyoruz” diye konuştu.

Umre’ye Hakkı Kazındılar

Programda 3 şanslı vatandaş da kura çekimiyle Umre’ye gitme hakkı kazandı.  Konuşmaların ardından sahnedeki yerini alan protokol üyeleri, kutsal topraklara gidecek isimleri kurayla belirledi. Buna göre Serkan Koç ve Mehmet Ali Türk Umre’ye gitmeye hak kazandı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, yedeklerdeki Ümran Erdal’ın Umre masraflarını kendisi karşılayacağını söyledi ve Erdal’ı Umre’ye gönderme sözü verdi.

Kutsal Emanetler Sergilendi

Programda Kutsal Emanetler de Esenlerliler için sergilendi. Dualarla açılan sandukada yer alan Peygamber Efendimiz’in sakal-ı şerifi, saç teli, sarığından bir parça, kabrinden bir toprak parçası ve Ravza’nın sanduka örtüsü, Hz. Hüseyin’in gömleğinden kanlı bir parça ve Hz. Hüseyin ile Hz. Nuh Aleyhisselam’ın sanduka örtüsü, Hz. Hamza’nın kabir toprağı ve Kâbe’den düşen bir taş parçası Esenlerli vatandaşlar için tek tek açıldı. Duaların gözyaşlarına karıştığı bu anlarda vatandaşlar, Kutsal Emanetler’i görmelerine sebep olan yetkililere teşekkür ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —