Tarih: 07.05.2014 19:09

Türkiye basın özgürlüğü raporunda sınıfta kaldı

Facebook Twitter Linked-in

 ABD’deki sivil toplum kuruluşu Freedom House, “Dünyada basın özgürlüğü” raporunda Türkiye’yi “kısmen özgür” statüsünden “özgür değil” statüsüne düşürdü. İddiaya göre Türkiye, dünya sıralamasında 120’ncilikten 134’üncülüğe geriledi.

Raporda, medya üzerindeki siyasi baskının arttığına vurgu yapıldı. Gezi Parkı protestolarından sonra basın üzerindeki siyasi baskının arttığı ve medya sektöründe işten atılmaların yaşandığı ifade edildi. Raporda, “Önce Gezi Parkı protestolarını takip eden gazetecileri güvenlik güçleri hedef aldı. Hükümete yönelik yolsuzluk iddiaları ile ilgili haber yapan gazetecilerin işlerine son verilmesi için baskı uygulandı” iddiasına yer verildi.

Raporda dünyada en çok tutuklu gazetecinin de Türkiye’de bulunduğu öne sürüldü. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, “Türkiye’nin dünyada en çok tutuklu gazeteci bulunan ülke olduğu” yönündeki iddiayı önceki gün yalanlamıştı. Açıklamada son dönemdeki tahliyelerden sonra cezaevlerindeki gazeteci sayısının 15’e düştüğüne dair ayrıntılı bilgi verilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —