Tarih: 01.01.0001 00:00 348

El emeği göz doldurdu.

Büyükçekmeceli kadınların yapmış olduğu, el emeği göz nuru eserler sergilendi.'Sandıktan Gelen Mutluluk' temalı sergi vatandaşlardan tam not aldı.

El emeği göz doldurdu.
 Büyükçekmeceli kadınlar, Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi sanat merkezinde öğrendikleri eserleri yılsonu sergisinde 'Sandıkla Gelen Mutluluk' adıyla tarihi Kervansaray’da sergilediler. Bazılarının ticarete dönüştürmek, bazılarının çeyizlik için hazırladıkları eserler adeta birbirleriyle yarıştı.


Işıl ışıl kolyelerden rengarenk küpelere, işlemeli hediyelik eşyalardan dantellere kadar her şeyin düşünüldüğü sergide genç kızların hayali olan gelinlik de unutulmadı. Nostaljik müzikler eşliğinde sergilenen el emeği göz nuru eserler tarihi  kervansaraya ayrı bir renk kattı.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün de katıldığı sergide, Mustafa Kemal Atatürk köşesi de unutulmadı. Sergide Türkiye Cumhuriyeti Tapu Senedi simgesel olarak gösterilirken Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri olan Nutuk kitabı büyük beğeni topladı. Binlerce öğrencinin kursiyer olarak diplomalarını alacaklarını ve mezun olacaklarını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 ile 80 yaş arasında değişen kursiyerlerin İstanbul’un çeşitli semtlerinde eserlerini satarak aile bütçesine katkı sağladığını dile getirdi. Kursiyerlerin seramik, çeyiz gibi atölyeler açtığını belirten Akgün, 114 branşta yaklaşık 60 hocayla birlikte 24 ayrı merkezde eğitim verdiklerini söyledi.

 

Sergideki gelinliği gören Başkan Akgün, bu türde bir gelinliğin piyasada 10 ile 15 bin TL’ye satıldığını, ancak buradaki kursiyerlerin 2 bin 500 TL’ye ürettiğini belirtti.“Serginin ismi çok hoşuma gitti” diyen Akgün, “Benim hala annemin evinde çeyiz sandığı var. Onu da hatırlatmak bakımından gayet doğru bir isim olmuş” dedi. Görüşlerini aldığımız kursiyerlerde vakti olan herkesin bu tür kurslara giderek hem boş vakitlerini değerlendirmeleri hem de kalıcı eserler üretmelerini tavsiye ettiler.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.