BÜYÜKÇEKMECE 8.05.2014 17:52:00 387 0

Kentsel Gelişim ve Dönüşüm başladı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediye meclisi olarak bugün iki önemli kararı alarak büyük bir çalışmanın startını vereceklerini söyledi.

Kentsel Gelişim ve Dönüşüm başladı
 Büyükçekmece Belediyesi, Mayıs Ayı  İkinci Meclis Toplantısı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün başkanlığında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Gündem maddelerinin için de yer alan Mimarsinan Mahallesi, Köyiçi Mevkii'nin 'Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Alanı belirlenmesi maddesini değerlendiren Başkan Akgün,

“  Mimarsinan Merkez Mahallesinin dönüşüm sınırlarını belirleyerek yerinde dönüşüm yapacağız. Bununla ilgili önemli bir kentsel dönüşüm ve tasarım oluşturduk' dedi.

 

 Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak ikinci önemli kararlarının da Büyükçekmece de oturan herkesi ilgilendirdiğini söyledi. Akgün, ' Bugüne kadar Büyükçekmece merkez de yapılan binaların cephesini  beyaz ve beyaz tonlarında çatıları ise yeşil ve yeşil tonlarında yaptırıyorduk. Bu kararımız halkımızın da beğenisini kazanmıştı. Çünkü yüksek bir alandan bakıldığında yeşil ve kiremit renginin karışımının beyaz tonlarda yapılan binalarla çok güzel bir görüntü oluşturduğu görülüyordu. Şimdi bu kuralı bize bağlanan diğer mahallelerimizde de uygulamaya başlayacağız. Yeni yapılacaklar ve  tadilattan geçecek olan bütün binalar bundan sonra bu kurala uymak zorunda' şeklinde konuştu

 

Büyükçekmece Belediyesi 2013 Yılı Kesin Hesapları'nın müzakeresi ve karara bağlanması oy çokluğuyla kabul edildi. Büyükçekmece Belediyesinde 2014 Yılında 5393 Sayılı Yasanın 49. maddesi ve 657 Sayılı Yasanın (4/B) maddesi  hükümleri uyarınca,  kadro karşılık gösterilmek ve 'Tam Zamanlı Olarak Sözleşme' yapılmak suretiyle 2 Adet 'Avukat'ın'Sözleşmeli Personel' olarak istihdam edilmesi ve 2014 Yılı sözleşme ücretinin belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükçekmece Belediyesi Devlet Memuru Kadrolarının 10.04.2014 tarih ve (28968) Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Giren 'Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte  Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'  hükümlerine uygun hale getirilmesi ve Büyükçekmece Belediyesi bünyesin de 'Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü' ile 'Spor İşleri Müdürlüğü' adı altında iki yeni müdürlüğün  kurulması  oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükçekmece , Mimarsinan Mahallesi, Köyiçi Mevkii'nin 'Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Alanı' olarak belirlenmesi hususunun müzakeresi ve karara bağlanması kentsel dönüşüm sınırlarının belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 02.11.1985 tarih ve (18916) sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 'Tip İmar Yönetmeliği'nin değişik 10. Maddesine göre, Büyükçekmece İlçe sınırlarının tamamında yapılacak binaların estetiği, rengi, çatı ve kaplamaları ile ilgili esasların belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.Ek gündem olarak  Celaliye Mahallesi 204,205,206 Parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususu İmar Komisyonuna havale edildi. Muratçeşme Mahallesi, 303 ada 2 ve 8 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususu oy birliğiyle kabul edildi. Bahçelievler Mahallesi, 623 ada 1 parsel, 583,592,1810 ve 1813 parsellerin geçen 7 m genişliğinde ki yolun kaldırılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli plan hususu oy birliğiyle kabul edildi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.