Tarih: 01.01.0001 00:00 538

Gözde mekan Kültürpark

Büyükçekmece, Kordonboyu ve Kültür Park’ı ile bahar ve yaz aylarında İstanbul’un en gözde yazlık mekanları arasında yer almaya devam ediyor.

Gözde mekan Kültürpark
  Her yıl düzenlenen Uluslararası Festivalleri, Ramazan etkinlikleriyle ve yöresel lezzetleri tadabileceğiniz minyatür yöre evleri, çay bahçesi gibi tesisleriyle oldukça beğeni toplayan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. hasan Akgün'ün Mimar Sinan'ın  eserlerini restore ederek hayata döndürülmesiyle tarihi dokusunu koruyan kültür park her yıl olduğu gibi bu yılda gözdeliğini koruyor.

 

 Her yöreye ait tatları bulabilirsiniz.

 Mimar Sinan'ın eseri olan 635 metre uzunluğundaki Tarihi Sultan Süleyman Köprüsü gün batımında harika bir manzaraya sahip. Amfi tiyatronun hemen karşısında yer alan yöre evlerinde  Anadolu'nun birçok yöresi ve bu yörelere ait lezzetleri tadabileceğiniz ahşap evler 'Yöre Evleri' olarak hizmet veren evler vazgeçilmez mekan olmaya devam ediyor. Etli sarma, keşkek, çoban kavurma, saç kavurma, sütlaç, mıhlama, içli köfte, hamsi pilavı, kara lahana sarması, hellim peynirli köfte, analı-kızlı, etli ekmek, gözleme, künefe, sütlaç, baklava gibi  bir çok Anadolu’nun tatları uygun fiyatlarda bulma imkanı sunuyor.

 

Anadolu’nun bütün tatlarını tek noktada toplayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Doğusundan batısına bir çok yörenin tatlarını sunabileceği küçük yöre evlerimiz misafirlerine özellikle özlem duydukları memleketlerinin yemeklerini yeme imkanı sunuyor. Kültür parkımıza ayrı bir hava katan yöre evlerimiz bir nevi kültürümüzü yaşatıyor” dedi.

Yöre evlerinin İstanbul da hem şehirlerin buluşma noktası haline de geldiğini vurgulayan Başkan Akgün; ' Anadolu'nun çeşitli yörelerinden gelen vatandaşlarımız kendi memleketlerinin yöre evlerindeki mekanını keşfederek belli zamanlarda buluşarak hasret gideriyorlar.Günümüz koşullarında kendi gelenek ve göreneklerini özellikle yemek bakımından bu tür mekanlarda devam ettirmeye çalışıyorlar.' dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.